upgrading components, XP wants to activate - no keyboard/mouse will work! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-29-2006, 12:26 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 5
Send a message via ICQ to Toadster Send a message via AIM to Toadster Send a message via Yahoo to Toadster
Exclamation upgrading components, XP wants to activate - no keyboard/mouse will work!

so i've upgraded several components in my computer, and upon reboot - XP wants to re-activate due to the amount of changes (which is fine - it's a legal copy)

the problem is that when XP starts up, i lose all keyboard/mouse functionality! i can't click "YES" to re-activate, or even press "Y" to complete the deal...

i've tried USB, PS/2 versions and they all work in the BIOS - but when XP starts - i lose input

what to do?
__________________

Toadster is offline  
Old 12-29-2006, 12:59 PM   #2 (permalink)
Neowin.net
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 633
Default

what changes have you made??

Did you try connecting both the mouse and keyboard using a PS/2 connector?
__________________

ECTech is offline  
Old 12-29-2006, 01:02 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 5
Send a message via ICQ to Toadster Send a message via AIM to Toadster Send a message via Yahoo to Toadster
Default

i upgraded the motherboard, cpu, and added a 2nd video card - so it was a pretty large upgrade...

i've tried PS/2 and USB keyboards and mice and tested my kbd/mouse on other PC's as well - so i know they work...
Toadster is offline  
Old 12-29-2006, 01:05 PM   #4 (permalink)
Neowin.net
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 633
Default

try disconnecting any flash drives or extra components that you have connected
ECTech is offline  
Old 12-29-2006, 01:12 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 5
Send a message via ICQ to Toadster Send a message via AIM to Toadster Send a message via Yahoo to Toadster
Default

here's my setup...

Intel 975XBX2
Core 2 Quad CPU
2GB RAM (800Mhz)
dual ATI 1800XtX in Crossfire setup
2x500GB Hitachi Deathstar drives... setup as single spindles
NEC 16x DVD burner...

I have all extra 'stuff' disconnected, i.e. webcam, usb tuner...
Toadster is offline  
Old 12-29-2006, 01:30 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 5
Send a message via ICQ to Toadster Send a message via AIM to Toadster Send a message via Yahoo to Toadster
Default

really stumped on this one
Toadster is offline  
Old 12-31-2006, 01:14 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 5
Send a message via ICQ to Toadster Send a message via AIM to Toadster Send a message via Yahoo to Toadster
Default

well, i ended up pulling the data off and rebuilding - works great now
__________________

Toadster is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.