upgrade from Windows 2000 to Vista Ultimate work? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-29-2007, 12:08 AM   #1 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default upgrade from Windows 2000 to Vista Ultimate work?

since my computer has been down for many months, i thought of an idea. I have Windows 2000 alright? I could install it, get the upgrade to Vista Ultimate n install it saving me money.

would this work? going from Windows 2000 to Windows Vista Ultimate upgrade? Or should i just get Windows Vista Ultimate?

Newegg.com - Microsoft Windows Vista Ultimate DVD - Retail
__________________

__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Old 09-29-2007, 01:03 AM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: upgrade from Windows 2000 to Vista Ultimate work?

I would assume that the upgrade would work.

UPDATE: Windows Vista: Upgrade Paths from Previous Versions
This means that you will have to back up and save all your important files. You can use the upgrade disc but you will have to do a clean install, similar to a format-install.
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 09-29-2007, 01:10 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: upgrade from Windows 2000 to Vista Ultimate work?

Why go upgrade and Ultimate when you can go full install OEM for system builders for less seen on the Home Premium edition? Microsoft Vista Operating System 66I-00715 Home Premium on DVD for OEM Computers Only 1 Pack-Best Computer Online Store Houston Buy Discount Prices Texas-Directron.com

For the higher price the Ultimate edition offers 4 things different then Home Premium namely 3 features for networking and one hardware protection feature. When going to install to replace 2000 that will take the Windows, MyDocuments, and Programs folders and put them into a Windows/old folder for retrieving files later.

The problem with an upgrade disk is once 2000 is gone you would need to reinstall that version or another if you have to reinstall Vista for some reason later. The price seen there is the best seen so far for saving on price too.
eyeCpc is offline  
Old 09-29-2007, 08:46 AM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: upgrade from Windows 2000 to Vista Ultimate work?

You cant upgrade directly from 2000 to Vista. You can only do that with XP. So you will have to do teh Upgrade diesc install trick in order to get this to work correctly. Which basically means installing Vista twice.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 09-29-2007, 10:24 AM   #5 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Re: upgrade from Windows 2000 to Vista Ultimate work?

Quote:
Originally Posted by Makaveli213 View Post
You cant upgrade directly from 2000 to Vista. You can only do that with XP. So you will have to do teh Upgrade diesc install trick in order to get this to work correctly. Which basically means installing Vista twice.
o really? that doesnt sound too hard. U know a guide to doing this method? Because if i attempt this, i do not want to mess up.

EDIT:

i just looked at peterhuang913's link he gave me, n it shows that i cant upgrade from 2000 to Vista, which sucks.

probably on the save side, ill just get what i posted instead of the upgrade version.
__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Old 09-29-2007, 10:44 AM   #6 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: upgrade from Windows 2000 to Vista Ultimate work?

As i said in my post. You cant upgrade to Vista directly from 2000. It would basically be a fresh install of VIsta and you would lose your 2000 stuff.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 09-29-2007, 09:52 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: upgrade from Windows 2000 to Vista Ultimate work?

You really need a full version to see Vista go on there since you don't have a direct upgrade option. When going to use a full version installation disk the Vista installer will archive any MS created folders in a "Windows.old" folder for retrieving files afterwards.

That's without any reformat and deletion of the current primary for seeing a clean install on a new primary. You should backup anything you haven't already in preparation for this. With a full install disk you simply boot from that to see the installer start up.
eyeCpc is offline  
Old 09-29-2007, 10:43 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: upgrade from Windows 2000 to Vista Ultimate work?

like said my Makaveli and Peter... you can't do a direct upgrade... just do a clean install or format 2000 (but backup first) or use Norton Ghost to save settings and programs (i don't know if that works or not)
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 09-29-2007, 11:16 PM   #9 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: upgrade from Windows 2000 to Vista Ultimate work?

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
like said my Makaveli and Peter... you can't do a direct upgrade... just do a clean install or format 2000 (but backup first) or use Norton Ghost to save settings and programs (i don't know if that works or not)
You can forget programs since any that will still run on the two versions of Windows leap would need to see a fresh install there. That might work with some games that run on 2000. But for desktop apps just upgrading to XP the next inline will see some that need newer versions in order to run.

Norton Ghost or Acronis Suite would be one method for creating an image of other types of files like photos and more personal data. But with an extra drive onhand generally a copy+paste to it if you don't have a software will preserve things there.
__________________

eyeCpc is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows Vista Discussion Tyler1989 Microsoft Windows and Software 2568 05-04-2008 03:52 PM
List of games known NOT to work with vista. Kharn PC Gaming 31 09-07-2007 01:33 PM
What spyware removers work on windows vista 64 bit systems? madcat75 Microsoft Windows and Software 0 07-09-2007 07:14 PM
can't work ventrillo. VISTA IDerekI Microsoft Windows and Software 1 05-05-2007 02:40 AM
upgrade to vista j3wcl@w Microsoft Windows and Software 23 03-30-2007 01:27 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.