Upgrade vs. Full - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-12-2005, 11:20 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 586
Send a message via AIM to infiltrator7
Default Upgrade vs. Full

I'm thinking of upgrading 2 computers to windows xp. one with me, and one with 2000 pro. For me, I'm going to wipe the system and start over, but for 2000 which is a stable system, can I just buy the upgrade version?
__________________

infiltrator7 is offline  
Old 03-12-2005, 11:32 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 259
Send a message via AIM to C.Ingram Send a message via Yahoo to C.Ingram
Default

You can, but if I were in your shoes, I wouldn't. Nothing is better than a clean, fresh install of an OS. Not only that, but do you really want to have to install Windows 2k every time you want to re-install Windows XP? Its quite a bit of extra hastle if you ever need to re-install, and chances are you will need to do so at some point.
__________________

__________________
Christopher Ingram
Principal Consultant, Souken Group, LLC.
C.Ingram@SoukenGroup.com
(856) 392 5244 -- (866) Go Souken
C.Ingram is offline  
Old 03-12-2005, 11:54 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

WHY DON'T PEOPLE REALISE THAT YOU CAN CLEAN INSTALL FROM AN XP UPGRADE CD!!!!

The only difference between XP Uprgrade and full is that with the upgrade, it will ask you for your ME or 2000 disk during install to verify. You can do a clean install just like you could with the full version.
beedubaya is offline  
Old 03-13-2005, 12:36 AM   #4 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

Quote:
Originally posted by beedubaya
WHY DON'T PEOPLE REALISE THAT YOU CAN CLEAN INSTALL FROM AN XP UPGRADE CD!!!!

The only difference between XP Uprgrade and full is that with the upgrade, it will ask you for your ME or 2000 disk during install to verify. You can do a clean install just like you could with the full version.
That's interesting, I never knew that! I always thought that you would have to install the original. That's cool.
__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 03-13-2005, 01:08 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 259
Send a message via AIM to C.Ingram Send a message via Yahoo to C.Ingram
Default

Did they change that recently with XP? Or did they do it with 2k?
__________________
Christopher Ingram
Principal Consultant, Souken Group, LLC.
C.Ingram@SoukenGroup.com
(856) 392 5244 -- (866) Go Souken
C.Ingram is offline  
Old 03-13-2005, 01:20 AM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

Quote:
Originally posted by beedubaya
WHY DON'T PEOPLE REALISE THAT YOU CAN CLEAN INSTALL FROM AN XP UPGRADE CD!!!!

The only difference between XP Uprgrade and full is that with the upgrade, it will ask you for your ME or 2000 disk during install to verify. You can do a clean install just like you could with the full version.
I was just going to mention this is as well. You can very well do a clean install from the "upgrade" CD. This applies to most software so long as you can provide the old media when prompted to insert it into the CD-ROM drive.
Win2kpatcher is offline  
Old 03-13-2005, 01:24 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 32
Default

nak...id definately start fresh cause the 2000 and the xp might clash and either way, if you have 2 windows on, the computer will be way slow. happened to me...
Invilink is offline  
Old 03-13-2005, 01:28 AM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

New install for sure...
__________________
Osiris is offline  
Old 03-13-2005, 11:19 AM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 586
Send a message via AIM to infiltrator7
Default

so I can buy two upgrade cds for the 2000 and ME, and then since i have the discs i can do a clean install? that's cool cause the upgrades cheaper.
__________________
If you're interested in joining a MOHAA clan, send me a PM.

JOIN THE 24 ZONE FORUMS
infiltrator7 is offline  
Old 03-13-2005, 09:18 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

Yes, as long as you have the discs, you can do a clean install.
__________________

beedubaya is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.