Upgrade Questions - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-13-2007, 05:43 PM   #11 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 110
Default Re: Upgrade Questions

so would it be better to save for a good card later than more ram?

or is the whole new video card process a big pain in the butt
__________________

Shane12m is offline  
Old 06-13-2007, 05:44 PM   #12 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Upgrade Questions

whats the model number of the laptop?
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 06-13-2007, 05:58 PM   #13 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 110
Default Re: Upgrade Questions

well its a Presario V6000 (RV052UA#ABA)
Shane12m is offline  
Old 06-13-2007, 06:10 PM   #14 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Upgrade Questions

yea...your going to have to use a flathead screw driver and pry out the video chipset from the mainbloard of the laptop
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 06-13-2007, 06:17 PM   #15 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Upgrade Questions

Gee ever think that maybe you can just DISABLE the onboard video and isntall a GFX Card. Not that a desktop cant do that. Just like most laptops cant now a days right.

But it seems that the V6000 doesnt offer that. So sadly while you saved some money on this laptop it isnt ready for the future. IT is only a buy now use now laptop. Unlike the ones i work on which allow for upgrades.

So yes Peter you were right that he cant upgrade his video card on this model. Doesnt mean that you cant on all laptops.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 06-13-2007, 06:26 PM   #16 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Upgrade Questions

do you mind opening up your laptop module or whatever cover and taking a picture to show me what you mean by upgrading?
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 06-13-2007, 07:31 PM   #17 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 110
Default Re: Upgrade Questions

well i just wnt to know if upgrading the ram in my laptop will help with running
games that I meet the requirements for..like Doom 3 and WoW

because I meet the recomended requirements but it Doom 3 is unplayable ...is it because the dual Processor or will more ram fix this?

but im realy bummed I cant upgrade the video card to a better on later down the road I should have done my research but I hastened because it was on sale : (
Shane12m is offline  
Old 06-13-2007, 07:51 PM   #18 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Upgrade Questions

Quote:
Originally Posted by peterhuang913 View Post
do you mind opening up your laptop module or whatever cover and taking a picture to show me what you mean by upgrading?
I woudl but it was a customers laptop. To sum it up there was a door on the bottom of the laptop. In the corner. Kinda like this pic below. The image in the left corner, that is where the video card was. I was able to just remove it and replace it with a new video card that was designed for laptops.




So as you see some laptops do offer the ability to upgrade. As long as you spend the extra $$ up front and get a dedicated GFX card. That way you have the option to remove it later and replace it if necessary.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 06-13-2007, 07:55 PM   #19 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Upgrade Questions

Quote:
Originally Posted by Shane12m View Post
well i just wnt to know if upgrading the ram in my laptop will help with running
games that I meet the requirements for..like Doom 3 and WoW

because I meet the recomended requirements but it Doom 3 is unplayable ...is it because the dual Processor or will more ram fix this?

but im realy bummed I cant upgrade the video card to a better on later down the road I should have done my research but I hastened because it was on sale : (
As i stated above. IT should help. But nothing like a dedicated card will do. Since it is shared you have to make sure that the card make (nvidia 6150) is supported by the games. If it isnt there is nothing RAM or CPU can do that will help.

Also check in your BIOS to make sure that you can at least give your GFX 64MB of Video if not 128 espically after you upgrade.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 06-14-2007, 11:14 AM   #20 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 110
Default Re: Upgrade Questions

ok thanks guys! for all the help
__________________

Shane12m is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
To upgrade? or not to upgrade? wumbo6 New Systems | Building and Buying 12 06-11-2007 12:07 AM
Soon to upgrade... Dr DMoney New Systems | Building and Buying 9 05-07-2007 10:41 PM
Upgrade this Dell dimension C251 uniq1 New Systems | Building and Buying 6 05-01-2007 07:42 PM
Vista Upgrade? Saynt25 Microsoft Windows and Software 4 04-18-2007 04:48 PM
Vista Upgrade Christon Microsoft Windows and Software 5 04-07-2007 12:59 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.