Unable to format my new computer - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-27-2007, 11:56 AM   #11 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3,479
Default Re: Unable to format my new computer

No my computer don't have a floppy drive

So, can I copy it on CD and use CD instead of floppy ? Would it work ?
__________________

maroon1 is offline  
Old 09-27-2007, 12:09 PM   #12 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: Unable to format my new computer

Quote:
Originally Posted by maroon1
So, can I copy it on CD and use CD instead of floppy ? Would it work ?
It should.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 09-27-2007, 12:21 PM   #13 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Unable to format my new computer

It wont work. Not if you put it on another CD. Because you cant interrupt the XP install and put in another CD and then try to continue the install. IT wont work.

You will have to slipstream the SATA drivers onto the XP disc using nlite and burn a bootable disc that way.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 09-27-2007, 12:21 PM   #14 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Unable to format my new computer

Or use a usb drive.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 09-28-2007, 09:19 AM   #15 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3,479
Default Re: Unable to format my new computer

I used the USB drive and now I'm getting a difference error
Click on this link to see it
http://img511.imageshack.us/img511/8261/pict0563ma1.jpg

It ia still not working
maroon1 is offline  
Old 09-28-2007, 09:55 AM   #16 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3,479
Default Re: Unable to format my new computer

Please mods delete this post
maroon1 is offline  
Old 10-01-2007, 12:43 AM   #17 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Unable to format my new computer

I'd go with mak's advice. vista will let you browse for it, but not xp
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 10-01-2007, 05:32 AM   #18 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3,479
Default Re: Unable to format my new computer

Thank you all for your help

It works for me when I change the RAID to IDE emulation from the BIOS. That will allow regular XP to install without the SATA drivers.
maroon1 is offline  
Old 10-01-2007, 08:21 AM   #19 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: Unable to format my new computer

This is really wierd, every seagate/WD drive ive ever sued never required drivers only if ur using raid, drivers for the raid controller. Maybe i problem with the HDD itself?

ahhh, sorry i see, makes sense since driver are only needed for raid.
__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 10-01-2007, 01:19 PM   #20 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Unable to format my new computer

Quote:
Originally Posted by maroon1 View Post
Thank you all for your help

It works for me when I change the RAID to IDE emulation from the BIOS. That will allow regular XP to install without the SATA drivers.

that's a feature that a lot of new mobo's support. but it isn't on all mobo's
__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
POST Troubleshooting Guide SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 7 03-07-2009 11:24 AM
Serious computer problem. HeeRoMaKi Hardware Repairs and Troubleshooting 71 07-28-2007 11:42 PM
HELP!!!! I disabled my graphics card by accident, need help!! Wildside Monitors, Printers and Peripherals 5 06-16-2007 07:29 PM
Cant seem to fix this dang computer morrty Hardware Repairs and Troubleshooting 7 06-11-2007 11:09 PM
computer freezes/beeps forever cullensmi Hardware Repairs and Troubleshooting 1 05-12-2007 12:40 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.