Turn MCE into WinXP Pro - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-15-2007, 04:12 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 17
Default Turn MCE into WinXP Pro

Hello, I currently have a Windows Media Center edition computer. I use it mostly for gaming. I recently bought a Razer Copperhead mouse but after I bought it, I found out it is not supported by my computer. I've used it on my previous WinXP computer and I really want to use it on this. I have the WinXP Pro disks, is it possible to reformat and install with them to make the computer WinXP Pro? Thanks.
__________________

enorox is offline  
Old 11-15-2007, 04:20 PM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: Turn MCE into WinXP Pro

You'd have to have an XP Pro CD key to activate the Pro copy, because your MCE key won't work with the Pro version.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 11-15-2007, 04:21 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 17
Default Re: Turn MCE into WinXP Pro

Okay, If I had a cd key would it work?
enorox is offline  
Old 11-15-2007, 04:22 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Bruce's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,229
Default Re: Turn MCE into WinXP Pro

Did you try to install it? MCE is in reality XP pro with extras so it should work.
__________________
With all due respect John, I am the head of IT and I have it on good authority. If you type "Google" into Google, you can break the Internet. So please, no one try it, even for a joke.........It's not a laughing matter. You can break the Internet.
Bruce is offline  
Old 11-15-2007, 04:23 PM   #5 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: Turn MCE into WinXP Pro

If you had a valid Pro key, then yes (if you were to format the drive/install the Pro OS, that is. Unless you planned to dual-boot). Also, how does the mouse not work with your Razer Copperhead? Are there updated drivers on Razer's website?
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 11-15-2007, 04:25 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Bruce's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,229
Default Re: Turn MCE into WinXP Pro

This is off their site under where it says it's not supported

I use the Copperhead with Microsoft Windows XP Media Center Edition. So far I have had no problems, except for a USB related issue, because I have too many devices connected (so the Copperhead loses power).
--------------------------------------------------------------------------------

Posted By: Jake Loxton-Dally (jold@hotmail.co.uk) On: 30 Dec 2006 02:49 AM
--------------------------------------------------------------------------------
I am running Media Center 2005, this mouse works fine for me.
--------------------------------------------------------------------------------

Posted By: Tidusben (tidusben89) On: 02 Mar 2007 05:07 AM
--------------------------------------------------------------------------------
At my windows XP (MEdia center edition 2005 ) my razer work perfect !
__________________
With all due respect John, I am the head of IT and I have it on good authority. If you type "Google" into Google, you can break the Internet. So please, no one try it, even for a joke.........It's not a laughing matter. You can break the Internet.
Bruce is offline  
Old 11-15-2007, 04:26 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 17
Default Re: Turn MCE into WinXP Pro

Well, ever since I used this computer with the mouse, I would have to unplug it from my USB drive to let the computer boot up and then plug it in when I'm on my windows desktop for it to work. If I just left it in while on boot, it would freeze the computer before hitting the desktop. Also, my profiles on my mouse would get reset. I contacted Razer by email and phone and they gave me the same answer. It is not supported in Windows Media Center Edition. They must have something against MCE because I emailed them asking if the new keyboard is supported about it and they said it's not.


** I have MCE 2002.
enorox is offline  
Old 11-15-2007, 04:43 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Bruce's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,229
Default Re: Turn MCE into WinXP Pro

I just find it strange that it wouldn't work, it's essentially the same OS.

I also found this, maybe worth a shot.

Some boards had problems with Razer mice (and habu) when certain bios revisions were used. They would simply freeze at boot untill you removed the mouse and then continiue booting. I had this problem for my Asus mobo and they released a fixed bios update for it.
__________________
With all due respect John, I am the head of IT and I have it on good authority. If you type "Google" into Google, you can break the Internet. So please, no one try it, even for a joke.........It's not a laughing matter. You can break the Internet.
Bruce is offline  
Old 11-15-2007, 04:53 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,585
Default Re: Turn MCE into WinXP Pro

this a usb mouse? it might be an unpowered vs powered usb port thing...just guessing
atomic tofu is offline  
Old 11-15-2007, 04:58 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 17
Default Re: Turn MCE into WinXP Pro

Okay, I guess I'll try once more in a little bit.
__________________

enorox is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is now a good time to buy a macbook pro? ulater6000 Apple and Mac 13 09-22-2007 11:24 AM
Monitor turn off xstealthstriker Hardware Repairs and Troubleshooting 6 08-07-2007 05:40 AM
Laptop Screen won't turn on after i close it. j12 Laptops and Notebooks 8 08-02-2007 10:37 AM
I Have To Turn On My PC TWICE:( samuraiwarrior Hardware Repairs and Troubleshooting 10 04-29-2007 08:15 PM
Turn on firewall Windows XP SP2 Jiltdijk Microsoft Windows and Software 2 04-04-2007 12:24 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.