Is there a hot key to FORCE start bar to HIDE? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-28-2008, 10:43 PM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Angry Is there a hot key to FORCE start bar to HIDE?

Ok, at work right now, and this computer has me about ready to break the window and toss it out... lol. For the past few days, randomly throughout the day, the start bar pokes its head out, and just will NOT hide again. I have it set to be on top of other windows, and be hidden. If I disable the hide feature, and re-enable it, it will hide again. HOWEVER, the FIRST time I pull it back up, it gets stuck again. A restart of the computer will fix it, but then I have to spend 20 or more minutes logging back into all the systems here at work. This is so aggrivating, really.... I have tried 'windows+D' to go to the desktop, and that works, but the start bar is still atcive....

Long story short.... is there a HOTKEY or combo that will force the start bar to hide again?

be happy.....
__________________

__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 01-28-2008, 11:00 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,585
Default Re: Is there a hot key to FORCE start bar to HIDE?

couldn't find any hotkey info for you but does seem like some corrupted setting...see if these to options will help you
Troubleshooting Windows XP, Tweaks and Fixes for Windows XP

look for and use:
Line 117. Restore Taskbar and Start Menu
Line 164. Restore Taskbar and Desktop to Default Functionality

one is a vbscript, so make note

good luck and goodnight!
__________________

atomic tofu is offline  
Old 01-28-2008, 11:06 PM   #3 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Is there a hot key to FORCE start bar to HIDE?

If what Atomic suggested doesnt work it seems you are outta luck. As nothign turns up for a hotkey to force hide it.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 01-28-2008, 11:09 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Default Re: Is there a hot key to FORCE start bar to HIDE?

eh.... page is blocked from work.... Oh well... I guess it's break time while I reboot.... So stupid, but seriously, having it not function like it is supposed to REALLY throws a wrench in the works as far as my productivity goes....

Thanks guys, I appreciate the rapid responses.

__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 01-28-2008, 11:13 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Default Re: Is there a hot key to FORCE start bar to HIDE?

hrm... go figure, it is fixed now.... It is DEF tied to one of the apps I have running.... not sure which one though. Closed a few apps, and it started to hide again..... maybe my threats scared it into submission...

Thanks again guys.
__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 01-28-2008, 11:24 PM   #6 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: Is there a hot key to FORCE start bar to HIDE?

odd...I had this problem the other day too, lol. After several reboots, it was fixed =\. Still no idea what caused it, as it just suddenly started doing it, and I was running all of normal apps that I do anyway lol.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 01-28-2008, 11:32 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Default Re: Is there a hot key to FORCE start bar to HIDE?

Should send M$ a suggestion to include a a hot key to do this....
__________________

__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.