Terminal Services in Win 2k - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-06-2004, 07:58 PM   #1 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Question Terminal Services in Win 2k

Where do I find Termal Services under Win 2k?

I am going back to Win 2000 todayy, but I need Terminal Serivices so i can log onto Works 2003 server.
__________________

__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 03-06-2004, 09:07 PM   #2 (permalink)
HONK if you route packets
 
mikesgroovin's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: MD
Posts: 4,715
Default

Terminal Services doesn't exist on Win2K Pro. You have to install it from the 2k3 server. Goto Admin Tools and there should be a link to create a Terminal Services Client disk. Then just run the .exe that the Client Creator made and install it on the 2kPro machine.

-Mike
__________________

mikesgroovin is offline  
Old 03-06-2004, 11:51 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
HoLoCroN's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Plant City, FL
Posts: 1,305
Default

Quote:
Originally posted by mikesgroovin
Terminal Services doesn't exist on Win2K Pro. You have to install it from the 2k3 server. Goto Admin Tools and there should be a link to create a Terminal Services Client disk. Then just run the .exe that the Client Creator made and install it on the 2kPro machine.

-Mike

Mikesgroovin is right. Terminal Services is only available on Windows 2k/2k3 servers. If you want to enable TS (Terminal Services) on your server, you can to go Control Panel, Add/Remove Programs, Add/Remove Windows Components and check mark the Terminal Services and Terminal Services Licensing Components. You will have to reboot the server but once done, TS will be active and ready to go. Once this is done, you will see the Terminal Services in Admin. Tools. Create the TS Client Install Disks (2 Floppy Disks).

Just a quick note when using a server that has TS installed, if you want to install an application/program on the server you have to go through the Add/Remove Programs applet on the Control Panel.
HoLoCroN is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.