System Spec Program? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-03-2007, 06:55 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 43
Question System Spec Program?

I want to post all my system information on here to find out whats the best video card my system can manage, whats the best program for doing this?

Thx.
__________________

Sunulos is offline  
Old 06-03-2007, 07:02 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: System Spec Program?

everest home edition
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 06-03-2007, 07:12 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 43
Default Re: System Spec Program?

Gah, thats the name of it, i had it last year but could not remember the name, been nagging me for days :S

Thx Peter :happy:
Sunulos is offline  
Old 06-03-2007, 07:45 PM   #4 (permalink)
TKF
True Techie
 
TKF's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 123
Default Re: System Spec Program?

Lavalys - Comprehensive IT Security and Management
TKF is offline  
Old 06-03-2007, 07:58 PM   #5 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default Re: System Spec Program?

SiSoft Sandra (more detailed).
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 06-03-2007, 08:26 PM   #6 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: System Spec Program?

Quote:
Originally Posted by TheMajor View Post
SiSoft Sandra (more detailed).

I've been meaning to try this program. does it show the names of drivers that aren't install yet like everest?
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 06-03-2007, 08:33 PM   #7 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: System Spec Program?

im not sure but i can say thats its more complicated
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 06-03-2007, 08:33 PM   #8 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default Re: System Spec Program?

Quote:
Originally Posted by EricB View Post
I've been meaning to try this program. does it show the names of drivers that aren't install yet like everest?
Not sure. I believed Everest only shows the website of the manufacturer. Like this: "Download drivers: www.nvidia.com". "Download BIOS: www.asus.com.tw".
Or does it show more detailed resources?
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 06-03-2007, 08:47 PM   #9 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: System Spec Program?

Quote:
Originally Posted by TheMajor View Post
Not sure. I believed Everest only shows the website of the manufacturer. Like this: "Download drivers: www.nvidia.com". "Download BIOS: www.asus.com.tw".
Or does it show more detailed resources?

yes. I use everest to name drivers after I reinstall windows on people's machine.
I then download the drivers. this stops me from open the case and manually looking for the chipsets of drivers. it also has a feature that will post a link to the motherboard bios. it's fairly easy to head to the mobo drivers from there
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 06-03-2007, 08:54 PM   #10 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default Re: System Spec Program?

Quote:
Originally Posted by EricB View Post
yes. I use everest to name drivers after I reinstall windows on people's machine.
I then download the drivers. this stops me from open the case and manually looking for the chipsets of drivers. it also has a feature that will post a link to the motherboard bios. it's fairly easy to head to the mobo drivers from there
Don't let too many people know that you're into computers. Unless it is your business, ofcourse.

People keep asking me to fix their computer. And they keep screwing up (using IE).
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Issue with BF2 on my E510 dykzeulb PC Gaming 8 10-21-2007 04:26 PM
AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor Utilities & Updates Osiris Overclocking and Modding 6 05-31-2007 01:41 PM
System randomly auto-reset and auto-off/-on tbytes Hardware Repairs and Troubleshooting 2 05-11-2007 01:10 AM
User Locked Out of Account....Its Weird Though.... qbbraveheart Computer Networking and Internet Hardware 2 05-07-2007 09:58 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.