System shuts down when booting windows... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-13-2006, 01:43 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 21
Default System shuts down when booting windows...

ok... i have my windows with =noguiboot on ....... when windows is booting.. it boots for one sec then shuts off.. i mean when the gui is supposed to be showing it just shuts off.. ive tried other things like disable automatic reboot on system error and cr*p like that but it still shuts off two seconds into boot..what do i do?! all my data is on that drive its a 160 gb maxtor ide.. argh..
__________________

gosugenji is offline  
Old 02-13-2006, 04:55 AM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 76
Default

Did you check your PC for the viruses?
Could you boot to the safe mode?
To access your data:
you could plug your HDD to another PC as slave.
__________________

Defence is offline  
Old 02-13-2006, 04:59 AM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 808
Default Re: System shuts down when booting windows...

Quote:
Originally posted by gosugenji
ok... i have my windows with =noguiboot on ....... when windows is booting.. it boots for one sec then shuts off.. i mean when the gui is supposed to be showing it just shuts off.. ive tried other things like disable automatic reboot on system error and cr*p like that but it still shuts off two seconds into boot..what do i do?! all my data is on that drive its a 160 gb maxtor ide.. argh..
what is =noguiboot?
derrmc is offline  
Old 02-13-2006, 08:52 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 21
Default

no gui boots shears off seconds from you windows boot but doesnt display the windows bootup screen but boots up... also now i have tried to reinstall the OS using an XP cd but it crashes... im thinking its a problem with the ram and thats all... i soo hope so.. anyway heres the diagnostic... on booting windows.. it crashes in a second.. on installing it crashes before the first agreement screen... all i did was transport the system to my dads house... t.t
gosugenji is offline  
Old 02-14-2006, 09:40 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 21
Default

*bump*
gosugenji is offline  
Old 02-14-2006, 09:57 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 808
Default

Quote:
Originally posted by gosugenji
*bump*
video card
derrmc is offline  
Old 02-14-2006, 10:08 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,319
Default

Quote:
Originally posted by derrmc
video card
stop posting random sh1t.....

as for your problem gosugenji....when you say it "crashes" do you mean it will freeze or it will restart the computer ?? can you go into your bios and see your system temps ??
__________________

Avalanch3 is offline  
Old 02-14-2006, 10:10 PM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 808
Default

Quote:
Originally posted by Avalanch3
stop posting random sh1t.....

as for your problem gosugenji....when you say it "crashes" do you mean it will freeze or it will restart the computer ?? can you go into your bios and see your system temps ??
in my opinion, it's his video card
derrmc is offline  
Old 02-15-2006, 12:34 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 21
Default

The video card itself works, compared to before which it wouldnt even post... it totally shuts off not even a freeze or reset.. yeah i can go into the bios... 1 sec.. BCB Board temp = 30 deg C, Vrm Power temp 37 [went up to 42 deg in 3 mins] deg C, CPU Chip temp at 87 deg C...

I have the case open for easy access atm... would it matter if i closed the thing? oh and btw something in my bios in pc health status it says system shutdown temp 75 deg C would that do anything? erm.. clogged PC fan? or would it be the fact that the fan is CPU fan is running at 2721 RPM[RPMs are at 3250 at new edit time]?
gosugenji is offline  
Old 02-15-2006, 09:32 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 21
Default

*bump bump*
__________________

gosugenji is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.