System Restore not working - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-17-2006, 04:58 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 32
Default System Restore not working

Hi everyone. I had the vista beta on my DESKTOP but did not like and wanted to re-install windows XP. Well my desktop did not come with an XP cd but my LAPTOP did. So I put in my laptop XP cd and re-installed windows XP. Now I think I have my LAPTOP setting on my DESKTOP. Now I CANNNOT standby/hibernate and my sound does nto work because it doesn't recognize my speakers. I tried pushing F1- when my computer loads to do a system restore but nothing happens. Please help.
__________________

Ryd3r x is offline  
Old 08-17-2006, 05:13 AM   #2 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

it sounds like you delete the restore partition
__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 08-17-2006, 01:44 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

try a low level format using Powermax found in ericB's signiture then preform the format and install a fresh copy of windows.

WARNING: This opperation will delete all the files on your computer so back up
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-17-2006, 02:23 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 32
Default

But I don't have a XP cd for my desktop so how will I get XP back on it?
Ryd3r x is offline  
Old 08-17-2006, 03:18 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

you just said you have an xp for the laptop as long as its not a OEM or a Recover Disk your fine.
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-17-2006, 03:24 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
FlashDude's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: NB, Canada
Posts: 1,232
Send a message via MSN to FlashDude
Default

Then you will just need to get your hardware drivers. What's the make and model number of the PC, I can find them for you.
__________________
FlashDude is offline  
Old 08-17-2006, 04:11 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 32
Default

It is a HP Pavillion 720n.

Thank you very much FlashDude.
Ryd3r x is offline  
Old 08-17-2006, 06:20 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
FlashDude's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: NB, Canada
Posts: 1,232
Send a message via MSN to FlashDude
Default

Here is all the software and drivers for your system from HP.
__________________
FlashDude is offline  
Old 08-18-2006, 02:53 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 32
Default

You are my hero FlashDude, thank you.
Ryd3r x is offline  
Old 08-18-2006, 07:45 AM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
FlashDude's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: NB, Canada
Posts: 1,232
Send a message via MSN to FlashDude
Default

No problem, glad to help
__________________

__________________
FlashDude is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.