System Freezes when cd/Dvd is put into rom - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-07-2005, 03:14 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 5
Default System Freezes when cd/Dvd is put into rom

For the past few months my system has been freezing when i put a cd or dvd in the dvd rom. Now the system doesnt lock up everytime a disk goes in only about 50% of the time. I then need to restart the system and my computer reads the disk fine. At first i thought i just had some dumb bug so i reformated the hard drive reinstalling everything and it still happened. Then i tried switching the Dvd drive. it was first an artec 16dvd which was swtiched to an LG dvd RW. That didnt work. I then figured it could be a power supply issue because i was running at max capacity. so i got a new high end 520watt supply and another new sony DvdRw drive. and my system still freezes about 50% of the time when a disk goes in the dvd rom. Im starting to think that it is actually a windows glitch. Any answers will greatly be appreciated.
__________________

DrTall is offline  
Old 03-07-2005, 10:17 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

It's because it was an improperly burned CD or something like that.

Happens to me on other people's CD's occasionally.
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Old 03-08-2005, 01:48 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 5
Default

I dont think its that because the system locks up with just about anything. even authentic dvd's and or original games.
DrTall is offline  
Old 03-08-2005, 03:26 AM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

yeah, badly burnt or scratched cds could be the problem.
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 03-15-2005, 07:42 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1
Default

I am having this EXACT same problem. Tried different drives, etc. At this point I don't think it's driver related, but I might try removing all of my CD burning software when I get home. It's been annoying the heck out of me for some time. I had experienced a bunch of lockups while trying to install Visual C++ on CD (6 CDs). Took me like hours to finally luck out and make it to the end without hanging. Those were brand new CDs, too, so it wasn't scratched disks, etc. My portable installed it just fine.
OffKilter is offline  
Old 03-15-2005, 07:47 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,847
Send a message via AIM to OIDanTheManIO Send a message via Yahoo to OIDanTheManIO
Default

Quote:
Originally posted by waynejkruse10
yeah, badly burnt or scratched cds could be the problem.
I agree. Are all of the CD's you've run scratched or damaged in any way? Try a brand new CD or DVD.

-Dan The Man
__________________
<a href=\"http://oi-forums.com/index.php?topic=187.0\"><img src=\"http://img171.echo.cx/img171/2096/getopera9zg6jw.png\"></a>
OIDanTheManIO is offline  
Old 05-25-2005, 03:15 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

is your power supply good enough for the DVDRW drive?
talldude123 is offline  
Old 05-25-2005, 03:16 PM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

is the computer recognizing the drives under "my computer"?
talldude123 is offline  
Old 05-25-2005, 10:26 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 5
Default

talltude123...Yea i had a 500watt ultra power supply and now i have an ocz 520watt modstream so i think im ok. And my computer is reconizing the drives fine.
DrTall is offline  
Old 05-26-2005, 01:52 AM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

good stuff
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.