system freezes when accessing pics/folders - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 01-13-2006, 10:35 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2005
Posts: 30
Default system freezes when accessing pics/folders

over last few weeks noticed something strange. I have been running XP and about 60% of the time if i try to open a picture in windows folder view it freezes up. Not the entire system but the folder. Then i crtl alt delete and doesnt seem to help so have to restart it. I havent added any new software lately. I've done a maxtor test on hard drivers,defragged it and doesnt appear to be problems there. It only ever seems to happen on pictures. i did notice a lot of hard drive noise when booting up this morning. very odd.

prash78 is offline  
Old 01-13-2006, 11:07 AM   #2 (permalink)
Super Techie
Join Date: Mar 2005
Posts: 261
Send a message via AIM to bigstanklo

I have the same thing happen to me with my maxtor HD. i switched my OS from a seagate to the maxtor (big mistake). When i just used the maxtor as a backup drive and the seagate ran my OS the computer ran flawlessly and the maxtor never froze. Do you have your OS on the maxtor?? If so only solution i know is to place it on another HD. I'm sure there are other reasons/solutions but since i have an extra HD this solution worked for me.

bigstanklo is offline  
Old 01-13-2006, 11:49 AM   #3 (permalink)
Master Techie
Alvin.C's Avatar
Join Date: Jun 2004
Location: London, UK
Posts: 2,578
Default Re:


Have you defragged and done disk checks lately?

|Desktop PC| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 8.1 Pro (x64)| |AMD FX 4100 Black Edition 3.6 GHz @ 4.0 GHz OC| |Arctic Cooling Freezer 13 PRO| |Gigabyte Nvidia GeForce GTX 560 Super Overclock 1GB| |ASUS M5A78L-M/USB3 Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD SATA III HDD| |Kingston HyperX 8GB PC3-14900 DDR3-1866| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 01-13-2006, 02:29 PM   #4 (permalink)
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123

if you set the folder to files, and not pictures, under "customize folder", it may help.
talldude123 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:33 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.