System Config - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-21-2005, 10:08 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 422
Default System Config

I heard that if you go to system config and go under startup in Windows XP, you should uncheck all the programs except a couple for system performance. Can someone please tell me what those are that needs to be checked while everything else is unchecked? Thanks in advance.
__________________

__________________
Athlon 64 X2 4200+ Manchester @ 2.2GHz ... Biostar TForce4SLI 939 ... 2GB (1GB X 2) XMS Corsair DDR400 ... PNY 9600GSO 768MB ... 2X 7200.2 Seagate Barracuda 160GB ... Cooler Master Centurion 5 ATX ... Antec TruePower Trio 550W ... Windows Vista 32-bit Premium ... Acer H213H 21.5" 1920X1080
JeffK91 is offline  
Old 03-21-2005, 10:20 PM   #2 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

Haven't you already posted this somewhere else??
__________________

__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 03-21-2005, 10:36 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 422
Default

yeah but right after i posted it on the hardware i realized it was on the wrong place so i posted it here but i still need help because im not getting any replys on my other thread so someone please help out.
__________________
Athlon 64 X2 4200+ Manchester @ 2.2GHz ... Biostar TForce4SLI 939 ... 2GB (1GB X 2) XMS Corsair DDR400 ... PNY 9600GSO 768MB ... 2X 7200.2 Seagate Barracuda 160GB ... Cooler Master Centurion 5 ATX ... Antec TruePower Trio 550W ... Windows Vista 32-bit Premium ... Acer H213H 21.5" 1920X1080
JeffK91 is offline  
Old 03-21-2005, 10:54 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 222
Send a message via AIM to Alex4R Send a message via Yahoo to Alex4R
Default

Yes, you can disable all but RunDll32 cmicnfg.
Alex4R is offline  
Old 03-21-2005, 11:09 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 422
Default

Quote:
Originally posted by Alex4R
Yes, you can disable all but RunDll32 cmicnfg.
I see RunDll32 but not cmicnfg. Are they like the same thing? Also, I won't have any problems with my comp right?
__________________
Athlon 64 X2 4200+ Manchester @ 2.2GHz ... Biostar TForce4SLI 939 ... 2GB (1GB X 2) XMS Corsair DDR400 ... PNY 9600GSO 768MB ... 2X 7200.2 Seagate Barracuda 160GB ... Cooler Master Centurion 5 ATX ... Antec TruePower Trio 550W ... Windows Vista 32-bit Premium ... Acer H213H 21.5" 1920X1080
JeffK91 is offline  
Old 03-22-2005, 12:28 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 422
Default

Wow I did that and I couldn't even go on the internet. So I put it back to normal and just take out some of the applicants on my taskbar and restart my comp. First thing I notice is my wallpaper is gone and I keep getting this message that I changed some settings on Windows and I need to put it to normal.
__________________
Athlon 64 X2 4200+ Manchester @ 2.2GHz ... Biostar TForce4SLI 939 ... 2GB (1GB X 2) XMS Corsair DDR400 ... PNY 9600GSO 768MB ... 2X 7200.2 Seagate Barracuda 160GB ... Cooler Master Centurion 5 ATX ... Antec TruePower Trio 550W ... Windows Vista 32-bit Premium ... Acer H213H 21.5" 1920X1080
JeffK91 is offline  
Old 03-22-2005, 05:24 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 222
Send a message via AIM to Alex4R Send a message via Yahoo to Alex4R
Default

I can't see your computer, or what it needs to startup. Generally it should work if you leave RunDll32, and as for the message, is it the "System Configuration Utility" message? You can just click the little box that says "Do not show the system configuration utility next startup" and click cancel.

If you want to post a screenshot of your startup programs, or type them, I can help you eliminate the un-needed ones.
Alex4R is offline  
Old 03-22-2005, 07:09 PM   #8 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

You need to make sure that your antivirus, firewall, broadband drivers (if you have broadband), video drivers (if you have them), and any other security measures (Spyware Guard, etc.) are left checked in the Startup tab.

I have read that if you uncheck msmsgs that IE and Outlook Express could not function properly, but, as I do not use them, I cannot vouch fort hat.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 03-23-2005, 04:06 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 222
Send a message via AIM to Alex4R Send a message via Yahoo to Alex4R
Default

If you want to remove msmsgs (windows messenger), paste this into the run dialog:

RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove
__________________

Alex4R is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.