SysPrep & Acronis Enterprise Edition - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-22-2006, 09:31 AM   #1 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default SysPrep & Acronis Enterprise Edition

Does anyone use Acronis to save a Sysprep'ed machine to the network and if so, how do you do it, if you can at all? What I do after the machine has shutdown from SysPrep, I use the Recovery Boot CD to make the image. I dont have 2 hard drives, nor a dvd burner on these computers. But, I can see my apps servers, have access to them but for some reason, I cant save the image their, and I also cant append an image that is already there, I receive an error message. Now when I make an Image when Im at my desktop and then have Acronis send it to the server, it works just fine, but not when I use Sysprep. Currently, I use an extra hdd that I cloned and now I hook it up as a slave, then clone it to the new pc which is fine but Id rather not take the pc apart to do it, a simple dvd image would be nice.
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 03-22-2006, 12:12 PM   #2 (permalink)
It's all just 1s and 0s
 
office politics's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: in the lab
Posts: 6,555
Send a message via MSN to office politics
Default

i use ghost network boot disk
or
barts network boot disk and run ghost off my wkst

you should run sysprep and shutdown. image the hd. transfer the image. It sounds like you know what to do but you are having trouble transfering the image.

check share/ntfs permissions. what error do you get?
__________________

office politics is offline  
Old 03-24-2006, 09:16 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

ill post the error monday when i get back to work...
__________________
Osiris is offline  
Old 03-25-2006, 06:43 AM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

Yea lets see what kind of error you get. So it seems like when syspreps strips the OS of its unique features Acronis does not like something that is being removed? I've never used the server stuff from Acronis but done plenty with Ghost/Ghost Cast Server.

I havent had problems with sysprep and ghost cast so not sure what would be causing it. It's very nice doing it all network based and having 30 PC's up in running in about 30 minutes Now only if I can get the PXE boot working there would be no need for a boot disk floppy anymore Aghh yes I shall succeed!!
Win2kpatcher is offline  
Old 03-25-2006, 10:47 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

so how does ghost cast server work?
__________________
Osiris is offline  
Old 03-27-2006, 08:47 AM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

The file name, location or format "\\hebfps001\apps\ibmR52 Image\R52.tib" is not valid. Please type the file name or location in the correct format.

That is the error I receive when trying to save it to the network. I am on the network, at the R52 Image folder on my apps drive, its empty and I receive this error, I get a little further if I try to append an image that is already there but then I can another error.
__________________
Osiris is offline  
Old 03-27-2006, 11:28 AM   #7 (permalink)
It's all just 1s and 0s
 
office politics's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: in the lab
Posts: 6,555
Send a message via MSN to office politics
Default

it could be that it doesnt like the space in the filepath

"ibmR52 Image"


its prolly trying to save as

\\hebfps001\apps\ibmR52
office politics is offline  
Old 03-27-2006, 12:12 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

I think that was a typo, Ill check again.....
__________________

__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.