svchost.exe problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-20-2006, 08:53 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 487
Send a message via AIM to benzimm86
Default svchost.exe problem

I am having a problem with my svchost.exe that is connected to my audio. When windows boots up, after about a minute, my computer is really slow for about 5 min. When you go into the task manager, svchost.exe is running right around 100% If you end the task everything catches up and is just fine. The only problem is i have to then go install my sound drivers again. Also when i am playing a video in windows media player, my svchost.exe running extreamly high. Sometimes it causes the video to play slower than the audio. I reinstalled windows a few weeks ago because of this problem but it is still happening. Any help would be greatly appreciated.
__________________

__________________
amd athlon xp2100+
asus a7v333 mb
nvidia geforce4mx 420 64 mb
thermaltake volcano 12
1 gig ddr pc2100
thermaltake purepower 420w psu
dvd-rw
audigy 2 platinum sound card
benzimm86 is offline  
Old 12-21-2006, 07:35 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 487
Send a message via AIM to benzimm86
Default

any help????
__________________

__________________
amd athlon xp2100+
asus a7v333 mb
nvidia geforce4mx 420 64 mb
thermaltake volcano 12
1 gig ddr pc2100
thermaltake purepower 420w psu
dvd-rw
audigy 2 platinum sound card
benzimm86 is offline  
Old 12-21-2006, 11:52 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2004
Location: USA
Posts: 1,178
Default

Do you use PC-cillin IS 2007?

http://antivirus.about.com/b/a/257760.htm

PCScnSrv.exe causes svchost to bloat / steal the CPU randomly, as I bought this terrible AV and figured it out.

Though what are the odds you use it...I wonder.

Oh, and re their response blaming SpyBot ... that's bull as well, as I had not installed that since reformatting...

Warez PC-cillin 2006 and use the 2007 key, and it works normal.
__________________
Vormund is offline  
Old 12-21-2006, 03:03 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 487
Send a message via AIM to benzimm86
Default

nope im not using pc-cillin
__________________
amd athlon xp2100+
asus a7v333 mb
nvidia geforce4mx 420 64 mb
thermaltake volcano 12
1 gig ddr pc2100
thermaltake purepower 420w psu
dvd-rw
audigy 2 platinum sound card
benzimm86 is offline  
Old 12-21-2006, 03:05 PM   #5 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Update windows, if that doesn't work. Try a reformat and reinstall.
Ste is offline  
Old 12-21-2006, 05:30 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
fixal0t's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 246
Default

check my post in here...
http://www.techist.com/showthread.ph...hreadid=134701
__________________

__________________
Case:NZXT Trinity Silver PSU:Apevia Aspire 500W UV Green Motherboard:Asus A8N-SLI CPU:AMD Athlon 64 3500 CPU Cooler:Zalman CNPS7700-Cu Video:2x eVga nVidia GeForce 6800XT (256MB DDR) RAM:2Gig (4x512 Corsair TwinX dual channel) HDD:160Gig Seagate Barracuda SATA, 200Gig Maxtor SATA III CD/DVD:LG DVD ROM, NEC 16XDVD+-RW
(\__/) This is Bunny. Put him in your
(='.'=) signature and help him on his way
(")_(") to world domination
fixal0t is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.