svchost.exe and explorer.exe - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-11-2006, 04:21 PM   #11 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191
Default

How high are they? 15mb for explorer.exe is normal. There are probably 5 or 6 svchost.exe's and they should be less than 10mb but for one that's like 14mb.

Take a screenshot of the "processes" tab in the Task Manager.
__________________

The General is offline  
Old 12-11-2006, 04:22 PM   #12 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 41
Default

alright.. will post in a few minutes
__________________

__________________
Thanks for all the help.
dunkindonughts1 is offline  
Old 12-11-2006, 06:40 PM   #13 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 41
Default

here it is

http://i130.photobucket.com/albums/p...3/untitled.jpg
__________________
Thanks for all the help.
dunkindonughts1 is offline  
Old 12-11-2006, 07:10 PM   #14 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191
Default

Yeah, there's nothing out of the ordinary there.
The General is offline  
Old 12-11-2006, 07:32 PM   #15 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 41
Default

SVCHOST.EXE was never that high before. Why is it now
__________________
Thanks for all the help.
dunkindonughts1 is offline  
Old 12-11-2006, 07:45 PM   #16 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 41
Default

I also noticed that the boot time takes awhile too..... I really dont wanna reformatt either because I only have restore disks and microsofts policy is I can only use the product key once... and I used it to activate it when I bought the computer
__________________
Thanks for all the help.
dunkindonughts1 is offline  
Old 12-11-2006, 11:08 PM   #17 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

log look fine, there is a bho to remove but nothing else looks bad.

remove this entry


O9 - Extra button: (no name) - {CD67F990-D8E9-11d2-98FE-00C0F0318AFE} - (no file)
__________________
Osiris is offline  
Old 12-11-2006, 11:10 PM   #18 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 41
Default

Alright.. but can you help me out with the processes running high? Should I just reformatt? this pc was bought in 03. But I dont know how to get past Activation as because this product key I can only use once and we used it once to activate it back in 03.

Thanks for staying with me. Appreciated!
__________________
Thanks for all the help.
dunkindonughts1 is offline  
Old 12-11-2006, 11:12 PM   #19 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

It should 3 times, not once. If it wont activate just call MS and tell them you had to reformat and they will fix you right up
__________________
Osiris is offline  
Old 12-11-2006, 11:14 PM   #20 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 41
Default

Alright.. Since I only have restore disks from Emachines it will work hopefully. Ill let you know how it goes tomorrow.

Thanks a bunch
__________________

__________________
Thanks for all the help.
dunkindonughts1 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.