svc host keeps on erroring out, help please!(winxp) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-18-2004, 10:22 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 5
Default svc host keeps on erroring out, help please!(winxp)

Everytime I startup my comptuer I get Svchost.exe Application Error "the memory could not be written". It close it and all appears fine until I go into "My Computer" where it takes a while to find the drives and then gives me that error, and then a second later the drives show up. Same happens when I try to browse my file system(ie. Nero Burning Rom).

I tried to run a Repair Install and in the proccess of it installing again it gave me the same problem. I mean, I really dont want to have to do a format and re-install, there has to be a way to fix it. I ran hijack this, deleted everything that shouldnt be there, ran adaware, spysweeper, spybot, and I have no spywere(I love FireFox) and i got rid of any unecssary startup Items. Same Problem, please help!

Im on windows XP
__________________

Ideal is offline  
Old 11-18-2004, 11:44 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 5
Default

well just incase someone is interested... after searching high and low for a fix, i did not find anything! I ran sfc /scannow - repair install - registry repairs - windows repair - rollbacks - so finnaly, i decided to see what would happen if i shut down the svchost programs running under the username "Network Service". So I did and I got the shutdown countdown window, so i goto run and type in "shutdown a/"
and all is well, all of sudden no more errors whatsoever and my computer is running smoothly. I go through my network connections just fine!

So I'm led to believe that svchost somehow became corrupted. OR
I had a network drive named F: when i had tried to disconnect it previously, it would disconnect but not leave from "my computer" - i didnt bug me that much so i didnt find a fix for it, anyways, i starting running a program called Virtual Daemon Manager that can mount an ISO image and make it look like a CD-Drive. I noticed that it was mounting it to letter F:

I wonder if that somehow corrupted svchost, I have unmounted it and now F: is gone, but if i try to remount the network drive, it says its in use! Awell, until i decide I want to backup all my stuff, this will have to do

-Jon
__________________

Ideal is offline  
Old 11-19-2004, 11:41 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 973
Send a message via Yahoo to intercodes
Default

Ideal,

Hm.. you did all the things except for a Virus scan!!. The problem is caused by the famous "msblast" variants. You can remove this worm by following this link

http://www.pchell.com/virus/msblast.shtml

codes
intercodes is offline  
Old 11-19-2004, 11:56 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 5
Default

actually i already did, sorry, i didnt mention it, plus, im on sp2 which has the all the newest patches and has fixed that exploit, although maybe ill run the removal tools in safemode, since ive just been doing a regular virusscan normally. Ill keep posted
Ideal is offline  
Old 11-22-2004, 04:09 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 10
Default Virus

I believe you have the blaster worm, download and run the fix and see if it solves your problem

http://securityresponse.symantec.com...ster.worm.html
seniortech is offline  
Old 11-22-2004, 03:07 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 5
Default

i figured out the problem, my HP printer drives for my all in one machine was causing the problem... i had to de-isntall and reinstall it fixed the problem... i posted this fix on a bunch of other forums and it has been successfull 100 percet for everyone else also. Thanks for the help guys.
__________________

Ideal is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.