Sudden boot problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-19-2005, 05:43 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 115
Default Sudden boot problem

I am running WIndows XP Pro on my machine and just experienced a boot problem. When I boot it up it shows the Windows Icon and then after the Windows boot error options (Start normal, Safe Mode, etc) it goes to a completely black screen with the mouse pointer. I can move the mouse around the screen but nothing ever happens.

I tried Safe Mode and got the same result except it had "Safe Mode" in each corner as well as build info on the top in the center.

Any ideas?

I noticed the last time I tried to boot it that there was a message saying "BIOS is disabled" Does this have anything to do with my problem?

I am using DFI Lanparty mobo.

Thanks,
__________________

smallblock is offline  
Old 09-19-2005, 05:56 PM   #2 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default Re: Sudden boot problem

Quote:
Originally posted by smallblock
I noticed the last time I tried to boot it that there was a message saying "BIOS is disabled" Does this have anything to do with my problem?

I am using DFI Lanparty mobo.

Thanks,
From this message, I would try to reset your bios via jumpers.
__________________

__________________
brady is offline  
Old 09-19-2005, 06:13 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 115
Default

OK, I will give that a go.
__________________
~ Heath
smallblock is offline  
Old 09-19-2005, 06:28 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 115
Default

Didn't work .... any other ideas?
__________________
~ Heath
smallblock is offline  
Old 09-19-2005, 06:30 PM   #5 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

ok... does your machine past POST ?
__________________
brady is offline  
Old 09-19-2005, 06:34 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 115
Default

not sure what that is
__________________
~ Heath
smallblock is offline  
Old 09-19-2005, 10:48 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 115
Default

OK, I found POST and it was enabled.
__________________
~ Heath
smallblock is offline  
Old 09-19-2005, 10:51 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

post was enabled?
__________________
Osiris is offline  
Old 09-19-2005, 10:54 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 115
Default

Yes it was.
__________________
~ Heath
smallblock is offline  
Old 09-19-2005, 10:56 PM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Is there a fast boot option?
__________________

__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.