stupid question but how can i make win10 autologin? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-30-2018, 10:26 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,035
Send a message via AIM to raverx3m
Default stupid question but how can i make win10 autologin?

I checked the directions online and I don't have the option to enable auto login or whatever they ask there
theres no password(I left blank when prompted to set up the password)
but it still doesn't go directly to desktop
__________________

__________________
(win 10 pro)(32gb ddr3-1600 )( HP6300 pro elite sff)(i7-377@3.40ghz)
(250gb ssd evo 860)(4 tb WD storage)(nvidia GeForce GTX 1050Ti 4gb slim)
raverx3m is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2018, 10:39 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,979
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: stupid question but how can i make win10 autologin?

Use method 2 here
https://www.intowindows.com/how-to-a...in-windows-10/
__________________

__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2018, 11:33 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: May 2011
Posts: 3,210
Default Re: stupid question but how can i make win10 autologin?

Am I wrong, or is it useless to tweak windows 10 to your liking because in about 6 months, Microsoft will change it with an updated version, and all your tweaks will be gone?
__________________
Windows 10 .... It wants to be found and installed so it can be the one Operating System to rule us all.
Joe C is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2018, 01:15 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,979
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: stupid question but how can i make win10 autologin?

You're wrong
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2018, 05:48 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
rulezero's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Earth
Posts: 1,712
Default Re: stupid question but how can i make win10 autologin?

Quote:
Originally Posted by S0ULphIRE View Post
You're wrong
+1 its more the privacy settings that can be reverted(will changed if they release a new feature of some sort), than general functionality stuff.


Anyways, dont use autologin! massive security risk..

Unless you like keeping your front door open for anyone to walk in?
__________________
Don't like what I say, ban me!
rulezero is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2018, 09:15 AM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: May 2011
Posts: 3,210
Default Re: stupid question but how can i make win10 autologin?

Quote:
Originally Posted by S0ULphIRE View Post
You're wrong
please do enlighten me as how you prevent Windows 10 from resetting your settings when it updates to a newer version.
I admit I do not use Windows10 on my personal pc, but I have heard from many that your personal settings and tweaks get hosed with every new edition installed.
Stating "your wrong" isn't enough to convince me otherwise
__________________
Windows 10 .... It wants to be found and installed so it can be the one Operating System to rule us all.
Joe C is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2018, 01:12 PM   #7 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 29,562
Default Re: stupid question but how can i make win10 autologin?

Personal experience, the only thing that's been changed on my machine is the update service we all talked about in another thread. As of 1809 they now have dependencies on that so I gave up trying. Anything else stays the same, even my disabled Defender. Same for the other 4 machines in my house, 3 servers, and 2 VMs.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2018, 02:32 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: May 2011
Posts: 3,210
Default Re: stupid question but how can i make win10 autologin?

The grandkids pc has Windows 10 with 1803 still on it. I'll try that fix for auto log on and see if it stays when I upgrade it to 1809


FYI:
https://answers.microsoft.com/en-us/...8-648f5c34ad81

https://www.digitalcare.org/windows-...nged-settings/

https://www.forbes.com/sites/gordonk...ilent-changes/

https://betanews.com/2017/04/11/has-...crosoft-stock/

https://www.pcgamer.com/hey-windows-...-major-update/
__________________
Windows 10 .... It wants to be found and installed so it can be the one Operating System to rule us all.
Joe C is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2018, 09:35 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
MadmanRB's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: In the not too distant future...
Posts: 219
Default Re: stupid question but how can i make win10 autologin?

Personally I say dont use autologin.
I mean you lock the door to your house right?
You lock your car too right?
I mean yes locks can be broken and sadly things happen but a password is still a good method to keep your system safe.
A password only takes a few seconds to type and is not a big deal.
__________________
TerraRyzen
MadmanRB is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2018, 12:12 AM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,035
Send a message via AIM to raverx3m
Default Re: stupid question but how can i make win10 autologin?

its my kids computer at home...
__________________

__________________
(win 10 pro)(32gb ddr3-1600 )( HP6300 pro elite sff)(i7-377@3.40ghz)
(250gb ssd evo 860)(4 tb WD storage)(nvidia GeForce GTX 1050Ti 4gb slim)
raverx3m is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
win10 any way to compile settings so i can do it quickly raverx3m Microsoft Windows and Software 3 10-12-2018 09:08 AM
Can't connect drives with new Win10 install Trotter Microsoft Windows and Software 3 11-23-2016 11:20 PM
Can't dim laptop display after Win10 upgrade mwwwilson Microsoft Windows and Software 5 12-04-2015 09:15 AM
Don't make fun of me, but trying to make this best I can... PharmD New Systems | Building and Buying 26 08-17-2008 09:35 PM
Use Autologin in Firefox Osiris Tips, Tricks & Tutorials 0 10-15-2007 08:36 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.