strange blue dot on desktop? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-26-2005, 12:23 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 42
Default strange blue dot on desktop?

Just wondered about this thing. It is in the dead center of the screen and looks like a tiny piece of a window, it changes from dark blue to a grayish blue when i click on/off of the dot (same colors as my windows). Can't right click it, can't do anything with it. Only shows up on the desktop background, not through other windows or anything.

I have rebooted a couple times, it disappeared a few minutes ago but then came back and isn't going away. Ran AdAware and Spybot and a Norton scan which didn't find anything. Attached a pic, this is really bothering me, can anyone help please?!


__________________

__________________
<<<bLaCK mAmBa>>>
blackmamba is offline  
Old 01-26-2005, 12:48 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 69
Default

What dot? I don't see a dot! (joking)


Might be a 'Dead Pixel' in your monitor.
__________________

TheRanger is offline  
Old 01-26-2005, 12:55 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 42
Default

Quote:
Originally posted by TheRanger
What dot? I don't see a dot! (joking)


Might be a 'Dead Pixel' in your monitor.
bastard LoL!

No its not a dead pixel. Like I mentioned, I can click it and it changes colors just like one of my windows would, from dark blue (which i can't show with alt+prtscr) and click off it and it changes to light blue..

Here is the actual dot when I click on it and hit alt+prts......



another thing.. if I use "Show Desktop" in Windows, it goes away along with other open windows.
__________________
<<<bLaCK mAmBa>>>
blackmamba is offline  
Old 01-26-2005, 01:34 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 133
Default

lol , wierd , try turning off active desktop and see if it goes away. maybe its an active desktop item .
__________________
Athlon 64 2800+ clawhammer 512 kb
MSI k8t neo mobo
MSI 6600 gt
samsung 512 mb pc 3200
WD 80 gig ata100 7200 rpm
Onboard sound / realtek 5.1 based sound
7 year old cheap *** 17\" monitor but looks great , im surprised its still running , its bin through 5 computers so far.
RangerXero is offline  
Old 01-26-2005, 01:46 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,847
Send a message via AIM to OIDanTheManIO Send a message via Yahoo to OIDanTheManIO
Default

Quote:
Originally posted by RangerXero
lol , wierd , try turning off active desktop and see if it goes away. maybe its an active desktop item .
Try that, and also try changing your wallpaper. If all else fails, FORMAT!

-Dan The Man
__________________
<a href=\"http://oi-forums.com/index.php?topic=187.0\"><img src=\"http://img171.echo.cx/img171/2096/getopera9zg6jw.png\"></a>
OIDanTheManIO is offline  
Old 01-26-2005, 02:00 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 42
Default

Quote:
Originally posted by OIDanTheManIO
Try that, and also try changing your wallpaper. If all else fails, FORMAT!

-Dan The Man
I tried all those things, wallpaper, etc.. nothing made it go away, 'cept for system restore to this morning! Couldn't handle it anymore!

That was the most unexplainable thing I've seen in a while...

Thanks guys :freak:


btw Dantheman, what browser are u using? LOL
__________________
<<<bLaCK mAmBa>>>
blackmamba is offline  
Old 01-26-2005, 06:05 AM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

try installing different video card drivers
__________________
Apokalipse is offline  
Old 01-26-2005, 06:09 AM   #8 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Post the running processes when the dot is present.

Or format. That's what I would do if you cannot solve it.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.