Strange Beeping At Start-Up - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-13-2005, 09:57 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 9
Default Strange Beeping At Start-Up

Whenever I turn my computer on, it beeps about 4 times and then shuts off. The monitor does not turn on at all. After I try to turn it on afterwards it usually works after one or two tries where it beeps.
__________________

hoteirocker is offline  
Old 11-13-2005, 11:23 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

what kind of bios do you have?

4 beep codes could be a few items depending on th manu.

here are some


AMI BIOS BEEP CODES

4 short System timer failure
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 11-13-2005, 12:16 PM   #3 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

And I don't think you can fix a System Timer, so start looking into a new motherboard.
Ste is offline  
Old 11-13-2005, 12:23 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

aint that with the bios? wonder if he flashes the bios what would happen
__________________
Osiris is offline  
Old 11-13-2005, 12:47 PM   #5 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

well the system timer is what generates the heart beat of the computer it keeps the CPU and most componenst in sync with data processing and sending. Prehaps a flash would work. I dunnue never tried it.
Ste is offline  
Old 11-13-2005, 01:01 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

well i guess its worth a try....might work...never know
__________________

__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.