Still can't install XP, Part 2 (Revisited) - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-22-2005, 05:41 PM   #11 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Hours and hours and hours on the net, building computers, downloading all kinds of software, learning the software, forums, friends, etc. I attended college and have just an Associates degree in Network Managemet. I post what I know and what I know that has worked for me and what can and will work for other people. I like to help people, I even go as far as infecting myself with viruses and spyware just so I can learn how to get rid of it and post how I done it, even if something requires me to reformat my pc, Love to do it. I spend about 7 hours a day on here. My goal is here is to trt to get higher than the major. At 500 posts a month, I'll be at 5000 before I know it.
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 02-22-2005, 05:56 PM   #12 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 189
Default

All should read and quit arguing so much!
__________________

geekster is offline  
Old 02-22-2005, 06:04 PM   #13 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

So lets give this a try then. Insert your floppy drive, then the boot disk, press enter for the first option, fdisk your drive, click yes for everything, reboot, leave disk in, enter for first option, format it, after you reboot, install your cd rom and see if it picks it up.
__________________
Osiris is offline  
Old 02-23-2005, 10:34 AM   #14 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 26
Default

FDISK does not let me create a new partition, either primary or extended, and the only startable partition on DRIVE 1 is already active. I have been down this road before, and I don't think FDISK will work becuase the original partition was done with 3rd party software.
Any other suggestions? Looks like I'm barking up never ended tree.
thx

DOC
Rubicks13 is offline  
Old 02-23-2005, 10:56 AM   #15 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

Well, your first fault was buying an internal floppy for your laptop. You should have got a USB (or if your laptop won't boot with USB, a COM floppy) then you could have both drives on at the same time.

Second, you said your CD-ROM was hotswap. So boot, and when it asks for the XP CD, pull the floppy out and slop the CD-ROM in.

BTW, have you tried just booting up to W2K, sticking in the XP CD, and running the installer?
__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 02-23-2005, 11:26 AM   #16 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 26
Default

ShoobieRat: repsonse to your answers.

1) The computer is not mine, and I am doing this for a bud of mine.

2) Please read the 1st post under this thread.

3) Please read the 4th post under this thread.

CUBE
__________________

Rubicks13 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.