Steam games won't load up with vista - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-20-2008, 12:29 AM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
braz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 1,122
Angry Steam games won't load up with vista

I just installed vista ultimate. It kept all of my programs and everything. But when I click on a game, nothing loads. It says loading counter strike for 3 seconds, disappears, then nothin happens. This happens for all of my steam games. Pleasehelp, thanks!
__________________

__________________

|Steam-Braz90|*
braz is offline  
Old 05-20-2008, 12:56 AM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Steam games won't load up with vista

Have you reinstalled Steam? Plus i dont think this is hardware related. I was just playing CS:S on Vista ultimate earlier today. So i know it works...
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 05-20-2008, 09:22 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
braz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 1,122
Default Re: Steam games won't load up with vista

Its not just CS:S, its ALL steam games. Should I try to re install steam?
__________________

|Steam-Braz90|*
braz is offline  
Old 05-20-2008, 09:59 AM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Steam games won't load up with vista

I would try that first. As i have played Peggle and other games on Steam and they all work for me. :S
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 05-20-2008, 07:21 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
braz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 1,122
Default Re: Steam games won't load up with vista

still isnt working....
__________________

|Steam-Braz90|*
braz is offline  
Old 05-20-2008, 07:27 PM   #6 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Steam games won't load up with vista

Contact Steam. That is your best option. If a reinstall of the app didnt work.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 05-20-2008, 07:43 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
braz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 1,122
Default Re: Steam games won't load up with vista

I've checked their forums thoroughly and installed the vista updates in a thread I found, but only 1 of the udaptes worked, the other 2 said my system doesnt need it. Please help! Do u have an aim screen name? It will be WAY easier to talk. My screen name is Braz989. Im me.
__________________

|Steam-Braz90|*
braz is offline  
Old 05-20-2008, 07:54 PM   #8 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Steam games won't load up with vista

There is nothing more i can do. Have you updated to SP1 for Vista? I am running that.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 05-20-2008, 07:59 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
braz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 1,122
Default Re: Steam games won't load up with vista

How can I check?
__________________

|Steam-Braz90|*
braz is offline  
Old 05-20-2008, 08:02 PM   #10 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Steam games won't load up with vista

Start>run>winver

That will give you all the info on the system. Also can go Start>Right click on Computer>Properties

It will sy right there is you have SP1 isntalled.

BTW i dont use AIM. Never liked it. Sorry.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
will these games work on vista solidsteve PC Gaming 10 03-25-2008 12:41 AM
Microsoft offers a Vista two-for deal Osiris Microsoft Windows and Software 8 01-01-2008 04:17 PM
Download Windows Vista SP1 RC1 Osiris Microsoft Windows and Software 0 12-06-2007 09:37 AM
The Vista Death Watch EricB Microsoft Windows and Software 112 11-20-2007 12:20 PM
vista games that DONT work? Cheeseking25 PC Gaming 20 10-25-2007 08:26 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.