Software Back up - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-12-2007, 02:59 PM   #1 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Cool Software Back up

I have just purchased, in my book, some very expensive software that runs from DVD. None of the data is transfered from the DVD but the execution file is. They have to do with Clinical Anatomy and treatment as I am a Dr. (cost over $1,000 for two programs). Here is the problem...they both require the use of Quick Time 6.0 or higher and run entirely fromo the DVD and it is so slow that it is making me crazy (or crazier). Is there a program which can clone my DVD's to my hard drive without having to run them from DVD? I tried simply copying the DVD to my hard drive and the program boots but still runs of the DVD so I have accomplished nothing. Is there such a program out there? And is it legal for me to do this? Thanks!
__________________

__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 12-12-2007, 03:13 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Bruce's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,229
Default Re: Software Back up

I'm sure someone will correct me if i'm wrong but wont alcohol120% do this?
__________________

__________________
With all due respect John, I am the head of IT and I have it on good authority. If you type "Google" into Google, you can break the Internet. So please, no one try it, even for a joke.........It's not a laughing matter. You can break the Internet.
Bruce is offline  
Old 12-12-2007, 03:44 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default Re: Software Back up

Quote:
Originally Posted by Bruce View Post
I'm sure someone will correct me if i'm wrong but wont alcohol120% do this?
No, I have just purchased the latest version of 120%. But, then again, maybe I should use the help files. These programs, with 120% shoe mulitiple disc read errors just as if they were movie DVD's. I don't think dvd 43 is going to work here.
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 12-12-2007, 03:58 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Bruce's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,229
Default Re: Software Back up

did you try to run it without the DVD in? Does it prompt you to redirect it when it cant find it?
__________________
With all due respect John, I am the head of IT and I have it on good authority. If you type "Google" into Google, you can break the Internet. So please, no one try it, even for a joke.........It's not a laughing matter. You can break the Internet.
Bruce is offline  
Old 12-12-2007, 04:04 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default Re: Software Back up

Quote:
Originally Posted by Bruce View Post
did you try to run it without the DVD in? Does it prompt you to redirect it when it cant find it?
Yes, it says that the source DVD is not in the drive. I know you can do "no CD" for some games but his is giving me a headache! The largest part of the problem is that none of the data is installed, at standrd install, on the HD. The programs run entirely off of the DVD. Hard to believe I paid all that money for such a stupid setup process.
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 12-12-2007, 04:06 PM   #6 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Software Back up

MagicISO might do the trick. Alcohol 120 should work as well. If you are getting read errors then try using AnyDVD along with these applications. It could just be that they are encrypted. With AnyDVD it should remove the encryption and allow fo ryou to put them onto your hard drive.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 12-12-2007, 04:12 PM   #7 (permalink)
Corrupt Techie
 
aetherh4cker's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 752
Default Re: Software Back up

Hmm... I thought Alcohol worked on DVDs, even if they are encrypted. Does it not?
__________________
aetherh4cker is offline  
Old 12-12-2007, 04:13 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default Re: Software Back up

Thanks! I just bought Alcohol 120%. Looks like AnyDVD is next. I'll do a follow up post to let you know if it was sucessful. Thanks!
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 12-12-2007, 04:16 PM   #9 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default Re: Software Back up

Quote:
Originally Posted by aetherh4cker View Post
Hmm... I thought Alcohol worked on DVDs, even if they are encrypted. Does it not?

I used the disc copy function of 120% but the copy is not recognized as the original. The closest example is if youare runnig say, Battlefield 2142, and make a 120% copy of the DVD, it is not recognized (the back up). Must be the same thing here and indicates to me that 120% does not deal wiht that type of encryption.
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 12-14-2007, 02:01 AM   #10 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Software Back up

what's up RicoDirenzo? I have seen you hear in a few years

have you tried these settings?



__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Control Engineering Win2000/Remote Control Software, Going Network david55 Microsoft Windows and Software 4 11-28-2007 10:06 AM
Why are we all into that? ninthBit Linux and Open Source 3 10-11-2007 04:28 PM
Sync my apple ipod with other media software callmewilson Computer Audio and Multimedia 4 06-29-2007 01:30 AM
Processors, D-Link Gaming Router, and Software for Sale Mantis-X Buy/Sell/Trade and Hot Deals 0 05-03-2007 04:54 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.