SMBuz Controller..? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-27-2007, 03:45 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 220
Default SMBuz Controller..?

What is SMBuz controller...Driver's missing..
even I had problem installing driver for Realtek AC'97 .. Gave up and installed another Plug and Play Sound-card.. It has now stopped showing up in device manager..



ImageShack - Hosting :: 38606216yz4.png
__________________

Tech-man is offline  
Old 12-27-2007, 03:57 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: SMBuz Controller..?

You need your chipset drivers it looks like. Is this Vista or XP?
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 12-27-2007, 04:13 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,585
Default Re: SMBuz Controller..?

i'd say it's xp.
initial lookup of data suggests this is mother board drivers related...so you need to use the cd for it (or floppy) or download any if they have them online.
and I think this is "SM Bus Controller" and not "smbuz"
atomic tofu is offline  
Old 12-27-2007, 04:19 PM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: SMBuz Controller..?

Could still be Vista. With the Standard or Classic theme.

It is mobo related. That is why i said chipset. Almost all chipset driver should conatin these drivers along with drivers for the USB and other devices.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 12-27-2007, 04:26 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,585
Default Re: SMBuz Controller..?

yeah I was thinking of backing you with...drivers related like Mak suggested...but kinda lazy
atomic tofu is offline  
Old 12-27-2007, 04:29 PM   #6 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: SMBuz Controller..?

After looking at the folders. It is XP. The fodlers are not the same ones used in Vista.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 12-27-2007, 05:22 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 220
Default Re: SMBuz Controller..?

It's XP Pro SP2 and MOBO is GA-8SR233P

which 1 should I download ..?? ( 3 of 'em and Install it.. ?? )

Quote:
and I think this is "SM Bus Controller" and not "smbuz"
thanks didn't realize what I wrote.. Thanks for the correction..

another ques..Should I install SP3 ....Isn't it still beta version.. ...?
Tech-man is offline  
Old 12-27-2007, 05:48 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 220
Default Re: SMBuz Controller..?

http://img337.imageshack.us/img337/6980/88305054bw7.png
Installer is in exe format so I can't locate driver file.. any Idea to solve this problem.. ??
btw I tried IMG tag but it doesn't show up in first reply so I am using direct link.
Tech-man is offline  
Old 12-27-2007, 05:53 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,585
Default Re: SMBuz Controller..?

get the bios if not already:
GIGABYTE - Support - Motherboard - Utility

I am not responsible for any problems associated with the above

for kicks and if you want too...uninstall all hardware
then reboot and install the 3
sp3 is still beta but I downloaded it and installed it on 3 xp machines, works fine...you could dl and it might not work for you...so you'd know that it might mess up your system when sp3 goes final. lol

when and if you do the above bios (if needed) make sure to reset your system to default prior, flash, restart, if successful, oc again
atomic tofu is offline  
Old 12-27-2007, 05:56 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,585
Default Re: SMBuz Controller..?

depending on your system, the ac97 drivers just have to install as the exe...then reboot and it should locate it normally.

yeah, you have that creative thing there...I think that's conflicting
__________________

atomic tofu is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Graphics card upgrade TFB New Systems | Building and Buying 29 12-01-2007 12:09 PM
/3GB switch, serious problems Forze Microsoft Windows and Software 8 10-26-2007 01:54 PM
Games freeze randomly. mrbananapeel Hardware Repairs and Troubleshooting 4 08-11-2007 08:44 AM
fan controller problems 56k warning!! hitm4n666 Overclocking and Modding 7 05-04-2007 01:50 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.