Slower than a 500Mhz! PLEASE HELP! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-06-2004, 03:19 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 48
Unhappy Slower than a 500Mhz! PLEASE HELP!

Hey guys!

Serious problem! I have got this new laptop ...

2.8Ghz Intel Celeron Processor
64Mb ATI 7000 Graphics
192Mb DDR Ram

I have tried playing games on it and it seems to run games EVEN SLOWER than my old 500Mhz system with a 8Mb Intel Graphics Adapter! Its freaky! Help me ... please!

Anyone got any ideas what the problem might be?

Help would be VERY appriciated!

Delboy
__________________

Delboy :) is offline  
Old 10-06-2004, 03:24 PM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

prolly because its a laptop. try installing the latest graphics card drivers
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 10-06-2004, 03:27 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 48
Default

yeah i have.
btw, its win xp home ... any suggestions?
Delboy :) is offline  
Old 10-06-2004, 03:36 PM   #4 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

maybe ur harddrives are too slow
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 10-06-2004, 04:08 PM   #5 (permalink)
It's all just 1s and 0s
 
office politics's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: in the lab
Posts: 6,555
Send a message via MSN to office politics
Default

was it a fresh build? did you scan for malware & viruses? Is it only slow while playing games?
office politics is offline  
Old 10-06-2004, 04:10 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 36
Send a message via Yahoo to qt 3.14159
Default

Could it be related to heat? Laptops are pretty susceptible since they're generally used on your lap and don't cool well.
qt 3.14159 is offline  
Old 10-06-2004, 04:12 PM   #7 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Quote:
Originally posted by qt 3.14159
Could it be related to heat? Laptops are pretty susceptible since they're generally used on your lap and don't cool well.
maybe

when does it start to get slow? immediately or does it take longer?
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 10-06-2004, 04:15 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 332
Send a message via ICQ to gizmo90
Default RE: Laptop

Quote:
Originally posted by qt 3.14159
Could it be related to heat? Laptops are pretty susceptible since they're generally used on your lap and don't cool well.
Yeah...i know.....it seems that laptops get pretty usuless cuz they hav hardly any air flow![unless u set them on a hard surface]
hmmmmm i dont really know though
__________________
Want a Gmail invitation?? Email me at gizmo90@gmail.com

Funny or Stupid Videos...u choose!
gizmo90 is offline  
Old 10-06-2004, 04:17 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 332
Send a message via ICQ to gizmo90
Default

wat brand is it????? wuz it bought frum a retailer????? maybe the warranty will cover someone looking at it 4 u??? hah i dont hav any ideas!! srry!
__________________
Want a Gmail invitation?? Email me at gizmo90@gmail.com

Funny or Stupid Videos...u choose!
gizmo90 is offline  
Old 10-06-2004, 09:08 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 15
Default

First off......that isnt enough memory to run XP on very well. it nees at least twice that or more. Second......hey its a Celeron, it only gets so good. Third...you problably need to start turning things off.........services and startup items.
__________________

vstk is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.