Slow start up and poor sound - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-01-2005, 08:18 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 4
Default Slow start up and poor sound

Hi
My PC is taking more than 3 minutes to start up.It wasn't like this.It used to start within 30 secs.And the computer became too slow also.
If I play any audio/video files in any players Itz working.But when I open any application(messenger,Internet browser...etc) while the player is running, the sound is suddenly fading or stopping till the application is opened properly.I donno whatz happening!!!!!! Could u guyz plz help me ?
N.B: I've tried Adaware nd Spybot S&D already.

Im using :
Operating System : Microsoft Windows XP Professional Version 2002 (SP2)
Antivirus prog: AVG antivirus
Anti-Spyware prog : Adaware and Spybot S&D
Harddisk : Seagate 40 GB
RAM : 256 MB
Processor : AMD Athlon 750 MHz
--------------------------------------------------------------------------
Here is the Hijack log :

Logfile of HijackThis v1.97.7
Scan saved at 1:48:26 AM, on 12/31/2004
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\TGTSoft\StyleXP\StyleXPService.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\PROGRA~1\AVGANT~1\avgamsvr.exe
C:\PROGRA~1\AVGANT~1\avgupsvc.exe
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\PROGRA~1\AVGANT~1\avgcc.exe
C:\PROGRA~1\AVGANT~1\avgemc.exe
C:\Program Files\MSN Messenger\MsgPlus.exe
C:\Program Files\Yahoo!\Messenger\YPager.exe
C:\Program Files\MSN Messenger\msnmsgr.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\iFinger\iFinger.exe
C:\Program Files\Hijack This!\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://google.icq.com/search/search_frame.php
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Int ernet Settings,ProxyServer = 192.168.0.1:80
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O2 - BHO: TGTSoft Explorer Toolbar Changer - {C333CF63-767F-4831-94AC-E683D962C63C} - C:\Program Files\TGTSoft\StyleXP\TGT_BHO.dll
O4 - HKLM\..\Run: [AVG7_CC] C:\PROGRA~1\AVGANT~1\avgcc.exe /STARTUP
O4 - HKLM\..\Run: [AVG7_EMC] C:\PROGRA~1\AVGANT~1\avgemc.exe
O4 - HKLM\..\Run: [MessengerPlus3] "C:\Program Files\MSN Messenger\MsgPlus.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O8 - Extra context menu item: &Download with &DAP - C:\PROGRA~1\DAP\dapextie.htm
O8 - Extra context menu item: Download &all with DAP - C:\PROGRA~1\DAP\dapextie2.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console (HKLM)
O9 - Extra button: Messenger (HKLM)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger (HKLM)
O10 - Broken Internet access because of LSP provider 'wglsp.dll' missing
O16 - DPF: {17492023-C23A-453E-A040-C7C580BBF700} (Windows Genuine Advantage Validation Tool) - http://go.microsoft.com/fwlink/?lin...738&clcid=0x409
O16 - DPF: {B38870E4-7ECB-40DA-8C6A-595F0A5519FF} (MsnMessengerSetupDownloadControl Class) - http://messenger.msn.com/download/M...pDownloader.cab
__________________

minhaz4u is offline  
Old 01-01-2005, 08:22 AM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

When did this start?
Did you install SP2 recently?
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 01-01-2005, 09:20 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,291
Default

it mite be that u r running style xp. try removing that
__________________
Simon is offline  
Old 01-01-2005, 07:14 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 415
Default

u could try bootvis for ur start up times and try to make them shorter, i didnt see anything bad running on ur pc in ur logs tho, gotta remember u only have a 750mhz processor running and on xp that isnt gonna b that quick no matter what u do, i doubt its style xp as well cuz im running it and it only takes up 544k of memory wiht no cpu usage on mine. also i would get rid of dap
__________________
Fear is nothing but the anticipation of pain, be it physical, mental, spiritual or emotional.
specs.
Athlon XP 2200+ oc\'ed @ 1.93ghz
MSI ms-6738
768mb ddr2100
Nvidia mx420 :(
60gig maxtor 7200rpm
Dual boot with Mandrake 10.0 and Win XP Pro sp2
neversleeps is offline  
Old 01-06-2005, 12:01 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 4
Default

Hi guyz..
Thanks a lot for uer reply..I'll try tht software u mentioned.But now i got a new problem.All my icons are higlighted on the desktop.I tried too many things still it is not going.What can I do for that? cud u plz help?
minhaz4u is offline  
Old 01-06-2005, 12:05 PM   #6 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Did you reboot?
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 01-06-2005, 04:35 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 4
Default

I restarted the computer several times still itz there.
__________________

minhaz4u is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.