simple question concerning sound - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-06-2004, 03:35 PM   #1 (permalink)
Super Techie
Join Date: Feb 2004
Posts: 485
Send a message via ICQ to Hinrichisgod Send a message via AIM to Hinrichisgod
Default simple question concerning sound

Okay Im wanting to change the sound windows makes when exiting windows, starting up etc, etc. I want to use a .mp3 file instead of a .wav file that windows seems to require. Is there any way I can use a mp3 instead of wav?

My System Specs:
Raidmax Scorpio 868 with 420w psu
Intel Pentium-4 Processor 3.0ghz CPU
512K Cache, 800MHz FSB, Hyper Threading Ready
Cooler Master Jet 4
Albatron PX865PE PRO II i865PE Chipset
512 MB Dual Channel [256MB X2] DDR-400 PC3200
ATI Radeon 9600 Pro @ 438/243
Sound Blaster Live! 24 bit advanced HD
Maxtor 120 GB - 7200 RPM
Seagate 80 GB - 7200 RPM
16x DVD 52X32X52 cd-rw
Cooler Master Musketeer System Controller
Logitech MX Duo
Rock Chalk Jayhawk
Hinrichisgod is offline  
Old 12-06-2004, 03:40 PM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
TheMajor's Avatar
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177

No, I think you need to convert them to WAV first

TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 12-07-2004, 07:25 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Jun 2004
Posts: 973
Send a message via Yahoo to intercodes

Yup, Mp3 doesnt work in windows startup sounds. You have to convert it to .wav . Maybe longhorn will have this bug fixed
intercodes is offline  
Old 12-08-2004, 12:23 AM   #4 (permalink)
Super Techie
Join Date: Nov 2003
Posts: 415

its not a bug they never intended for it to play mp3's
Fear is nothing but the anticipation of pain, be it physical, mental, spiritual or emotional.
Athlon XP 2200+ oc\'ed @ 1.93ghz
MSI ms-6738
768mb ddr2100
Nvidia mx420 :(
60gig maxtor 7200rpm
Dual boot with Mandrake 10.0 and Win XP Pro sp2
neversleeps is offline  
Old 12-08-2004, 02:50 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Jun 2004
Posts: 973
Send a message via Yahoo to intercodes


That was suppose to be a joke....anyz forget it.
its not a bug they never intended for it to play mp3's
intercodes is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:33 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.