Shutting down problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-16-2005, 09:57 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 61
Default Shutting down problem

I'm using Win XP Sp1 - and sometimes when I want to shut down my computer it just do a restart. What to do?
__________________

__________________
I\'m not here because I know, I\'m here to learn!
afroman is offline  
Old 05-16-2005, 10:32 AM   #2 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Check the Bios. There is a setting in there, I forgot what its called though. Its something you need to disable/enable. I think its a ACPI function.
__________________

__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 05-16-2005, 04:16 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,100
Send a message via AIM to Blitze105 Send a message via Yahoo to Blitze105
Default

This is a problem windows usually fixes alone i think. It has done it to me before, and never has after the first time or so. If it keeps doing it, try what shawn said.
Post your results.
__________________
I'm Forgetful! so if i stop posting on something that i was helping you with... PM me or IM me
yahoo and aol: blitze105
you can always IM or PM me if i offend you as well, i will edit the post if i have.
Blitze105 is offline  
Old 05-17-2005, 12:27 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 14
Lightbulb Re: Shutting down problem

Quote:
Originally posted by afroman
I'm using Win XP Sp1 - and sometimes when I want to shut down my computer it just do a restart. What to do?
Greetings,
Unfortunately there a a lot of reasons for this problem. Hope that the following URLs help you out.

http://support.microsoft.com/default...;EN-US;Q311806

http://support.microsoft.com/default...;EN-US;Q320299

http://aumha.org/win5/a/shtdwnxp.htm

Please post back so we know if you solved the problem.

Best of luck,
ultra_classic
Ultra_classic is offline  
Old 05-17-2005, 02:53 PM   #5 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

What was the problem? did you solve it?
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.