Several programs refuse to load or install - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-05-2006, 06:07 PM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 10
Default

Hmm... that would mean that I would have to install XP again, wouldn't it? I'll have to think about it, reinstalling OS twice in a row can be a little...stressful Especially when I just got the computer to a "usable" state. In addition, are you sure this will fix the problem? I mean, are these kinds of problems common with SP2? I would hate to reinstall the OS and then find out that the problem remains...
I think I'll wait if someone comes up with another solution, and if everything else fails, I'll do it.
__________________

rblade is offline  
Old 01-05-2006, 06:10 PM   #12 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

I cant give you a 100% yes it will. It's a 70/30 shot IMO. I have seen this problem fixed slipping SP2 instead of manually installing both SP's. It's up to you. This is probably your only solution.
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 01-05-2006, 06:24 PM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 10
Default

Auch, darn. I wish I'd known that before I previously reinstalled the OS...
well, I'll try it tomorrow (reinstalling the OS twice in one day is too much for me...). Thank you all for your help, I'll be sure to drop by and report my success/failure to this topic when I'm done.
rblade is offline  
Old 01-05-2006, 06:38 PM   #14 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Do you know how to do this?
__________________
Osiris is offline  
Old 01-05-2006, 07:24 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 10
Default

He, sorry. I took just a quick look at the page and thought the screenshots to be instructions. So no, I don't know how to do it. However, before starting to slip the SP2, I have a quick question: If I supposedly uninstalled SP2, would the internet work? I mean, if the problem's source was SP2?
Because I did, and the net is still stuck. Does the SP2 leave some traces to the system which still disable the net, even after uninstalling?
I just thought to try it, before I start this slipstream thing.
rblade is offline  
Old 01-05-2006, 07:38 PM   #16 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

uninstalling sp2 is worse...so i wouldnt doubt that it still doesnt work
__________________
Osiris is offline  
Old 01-05-2006, 08:03 PM   #17 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 10
Default

OK, so it seems that the only option left is the slipstream thing. If you're willing to assist me, I'll go through it.
(Tomorrow, it's three a.m in Finland at the moment...)
rblade is offline  
Old 01-05-2006, 08:11 PM   #18 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

I will post instructions
__________________
Osiris is offline  
Old 01-05-2006, 09:30 PM   #19 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

did you check your nic card to see if a driver was installed?
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 01-06-2006, 10:46 AM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 10
Default

Good news! Everything works perfectly now. I slipped SP2 to the XP installation disk (in the end the software was very easy to use) and no more network problems. So I want to offer a big thank you to you all, especially Warez Monster
__________________

rblade is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.