Server Service not started - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 02-13-2003, 12:55 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2003
Posts: 3
Question Server Service not started

Hello All!! I have a PII desktop connected to a PIII Laptop thru a Linksys 802.11b router/gateway sharing a cable modem connection. The Laptop is Win 98, the Desktop XP PRo. The DesktopXP can see the Laptop98's root drive, but the Laptop98 can't see or ping the DesktopXP. When I try to share the desktop's drive, I get a message that says "server service not started". When I try to start the server service, I get a message that says "Error 2: System cannot find specified file". They both can see the Internet, and both appear in the Router's DHCP table. Oddly enough, the network worked fine at one point.I am running NetBios over TCP/IP on DesktopXP. The network name is the same on both machines, and they have unique names. Any Ideas?? All suggestions greatly appreciated in advance!!

CitizenKen is offline  
Old 02-14-2003, 07:52 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2003
Posts: 3

Microbell-Oooooh-good thought...But DesktopXP is FAT32. I don't know what's changed, but when originally set up, I could See the printer on DesktopXP from Laptop98. I have repaired XP by reinstalling, but since the family also uses the machine, it's hard to say what changed. I think the basic problem is the inability to share the root of DesktopXP. Thanks you kindly, and if you think of anything else, please post again-CitizenKen

CitizenKen is offline  
Old 02-14-2003, 02:29 PM   #3 (permalink)
Super Techie
Join Date: Sep 2002
Posts: 338

There is a server service that can be enabled on WinXP/Win2k. From the run prompt, whlie logged in as the Administrator, enter services.msc has an excellent guide on all these services.
Seloce is offline  
Old 02-15-2003, 06:59 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2003
Posts: 3

Seloce-thankyou for the referral-great site. However, The service fails to start, stating the service will not start because it can't find a file. I'll try reinstalling XP.

Microsoft=80%Genius and 20% stupidity, and you spend 80% of your time on the 20%. Thanks for your suggestion-I bookmarked

We're all ignorant, just on different topics.-Will Rogers
CitizenKen is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:25 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.