Server Crashed, trying to restore from tape drive - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-24-2005, 07:57 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 21
Default Server Crashed, trying to restore from tape drive

Hi all,

The server at work recently had the raid 5 array fail. I had to format the drives and reconfigure the raid setup.

Now I'm in the process of restoring the data that we had backed up. We use a tape drive to do our backups and have a 6 tape set. When I start to catalogue the tapes in veritas it only goes to the second tape and says it finished successfully. I can only restore the first two tapes because of this.

Why is this? How can I get the data off of the other tapes? Is there software out there that I can use or some secret that I don't know about.

Any help would be greatly appreciated since this is urgent business.
__________________

knerrmj is offline  
Old 10-24-2005, 08:12 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

Have you tried just a restore? Rather than running a catalog? What I usually do (Veritas Backup Exec 10) is go to the DEVICES section then on the tape drive device I go to the SLOTS area. Enter all the tapes into the drive and right-click on SLOTS and run an inventory.

Once the inventory is complete right-click on one of the tapes and select RESTORE. There you should see the catalogs that were already created with the backups that ran. Select the appropriate date and select the contents you want to restore. It should be able to load the needed tapes as it reads the data from various tapes.
__________________

Win2kpatcher is offline  
Old 10-24-2005, 08:35 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 833
Send a message via ICQ to Amd2800 Send a message via AIM to Amd2800 Send a message via Yahoo to Amd2800
Default

Using tape drives come into the real world of DVD Writers
__________________
NEW PC : The I5-2500 3.3ghz
CPU : Intel I5-2500 @ 3.3Ghz *SandyBridge* - Ram : 8GB DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Asus P8H67-M Pro
HDD0 : 1TB Sata 2 - GFX : ATI Radeon HD6950 2GB - Sound: Realtek 5.1 Onboard - OS1 : Windows 7 Ultimate X64

Dell Studio 1747 Laptop
CPU : Intel I7 - Q720 @ 1.66Ghz - Ram: 4GB Ram DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Dell - HDD: 2x 500GB Sata 2 - OS1: Windows 7 Ultimate X64





Quote:
I want a processor in my brain..... Can i upgrade my ram?

Amd2800 is offline  
Old 10-24-2005, 08:39 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 21
Default

This server is old and I can only run one tape at a time. They're too cheap to buy updated versions of software like veritas, we're running version 8.x.

I tried it by doing an inventory of each tape but when I go straight to the restore without the catalogue process it doesn't show me any media to select for the restore.
knerrmj is offline  
Old 10-24-2005, 08:50 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

What is do is go into the log and find the date(s) I want to back up then when I click restore, it will ask me for the tape so I just insert the tape that it calls for and it restores it
__________________
Osiris is offline  
Old 10-25-2005, 02:15 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 21
Default

Since I had to format the HD's, there is no backup information for me to choose from.

I tried to just inventory the tapes and do a restore from there but there is no media available for me to select when I do this. That is my reason for doing the catalogue but that way will only do the first two tapes.

Is there a way for me to retrieve the data off of the tapes indivudually like copy and paste or just see what is on the tapes for that matter?
knerrmj is offline  
Old 10-26-2005, 08:16 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 21
Default

bump
__________________

knerrmj is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.