Server - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-31-2005, 03:28 AM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default Server

waht do i need to set a computer as a server for files such as moives, music, programs, nothing more i want this thing to be for downloading and storage nothing more.
__________________

__________________
Dark_Sniper* is offline  
Old 07-31-2005, 05:35 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

is that a question or a statement?

Well, let me give you some pointers.

Firstly look at your Internet/Network Connection. If you want a high speed home server you may want to invest in Gigabit Network equipment. If you want to broadcast to the rest of the world, you need a decent upload speed. Eg. If you have a 512kbit/s Upload Speed, you can have 9 Dialup Users downloading off you at once @ Full speed. Even then, for users with faster internet, they can hog your bandwidth. Probly the simplest option would be to set up a Desktop Computer with several large HDD's and possibly a raid (0,1 -Speed, Redundancy) controller and gigabit. Also, you might want to run web site files or a torrent tracker so you will need to think about software. Linux would be a good choice, it is free, flexible and stable. Server software like Apache will manage your web serving and other serving software like Samba can manage your local file serving.

Wayne
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 07-31-2005, 04:39 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default

nice. well i dont know yet if i wantt o share the server with others or not i most likey will i jsut need the stuff first. I need to call up my ISp tomorrow and find out what i really have.
__________________
Dark_Sniper* is offline  
Old 07-31-2005, 05:23 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

Bad call....

Your ISP will get pissy if they learn you are hosting files as a server and may discontinue your service with them if you continue to do that. At least that is what happened to a friend.
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 07-31-2005, 05:39 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

Well, as long as he doesnt mention "sever" he should be fine. I dont see why hosting files would be a problem. I have ran servers at times on my connection without annoyance with the ISP. Read the terms and conditions and see if it mentions anything bout servers.
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 07-31-2005, 05:56 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default

yea im not going to sau the word server, im only going to ask my speeds so i know what im able to do.
__________________
Dark_Sniper* is offline  
Old 07-31-2005, 06:36 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

good stuff.

But i still dont see why the ISP will get annoyed.
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 07-31-2005, 06:36 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

www.testmy.net

Do an upload and download speed test. Post the results.
__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 07-31-2005, 06:36 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default

because there dum and dont want you to do it.
__________________
Dark_Sniper* is offline  
Old 07-31-2005, 06:40 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default

this is what it says.


our connection rating is:

[Test Home | Re-Test]
See our forum for speed tips


Your connection is: 224 Kbps (about 0.2 Mbps)
You uploaded at: 27 kB/s
Your TRuSPEED: ^info^ 240 Kbps :: 29 kB/s (7% overhead factored)
Bottom Line: You are running: 4 times faster than 56K and can upload 1 megabyte in 37.93 second(s)
Diagnosis: 90% + Okay : running at 100 % of your hosts average (86.211)
__________________

__________________
Dark_Sniper* is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.