Server 2003 configuration - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-17-2005, 12:47 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 38
Default Server 2003 configuration

I just installed Server 2003, not connected to a network right now, gave a static IP (192.168.10.10), installed simple TCP/IP services, now I'm trying to install the Domain (Active Directory). I start the wizard and then I am stopped with this message:

"Configure TCP/IP. The wizard has detected that there are no valid IP addresses assigned to any of the network adapters for this computer.
Please verifiy that the networks cable is connected, and that a DHCP server is available or the computer is configured to use a static IP address then click Next."

I can't get past this to set up the domain. What am I missing here, this is going to be the only server on the network and I want to set it up as the first forest DC.
__________________

andrena is offline  
Old 08-17-2005, 04:21 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,258
Default

As the message says, you need to configure DHCP and DNS for the domain. Do you have this? if not, install the componenets on the server and use it as the DHCP/DNS server.

on another note... Billings... I grew up in Missoula... Nice to see another Montanian... Well, I do Live in AK now... oh well.
Inaris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.