Serious Error after comp crashed and restarts. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-07-2004, 04:31 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 3
Default Serious Error after comp crashed and restarts.

Hi, I just built a new computer. Here are the specs:

AMD 2600+
Kingston 1 gig RAM
80 GIG hd
NFORCE2 A7N8X-X ASUS
52X CD-RW drive.

My problem is that my computer always restarts itself out of nowhere. No error messages, nothing. It just restarts. However, it did give me this window afterwards.

It's not overheating either because I opened my case, put a fan right next to it, and it still restarted.

I used HMonitor to see if my PSU was bad(it wasn't bad) and i also tested my RAM and it was fine.

Most of the time when my computer restarts it is when I am playing CounterStrike. However, other times it'll just be at random times, like when I am surfing the web, or chatting on AIM.

If you can, PLEASE help me.
__________________

xternal is offline  
Old 11-07-2004, 07:53 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 973
Send a message via Yahoo to intercodes
Default

The random restarts surely accounts for the hardware problem. Did you check the processor temperature? [of course, you said that you have installed a fan] ,but anyz, have a look at the CPU and MOBO temperatures.

Sign
Codes
__________________

intercodes is offline  
Old 11-08-2004, 04:31 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 264
Send a message via AIM to Rizinc4
Default

I solved his problem through AIM, but however I do have a question. What should the core voltage be for his CPU?
Rizinc4 is offline  
Old 11-08-2004, 04:33 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 447
Send a message via AIM to Pavlyk
Default

5v?
Pavlyk is offline  
Old 11-08-2004, 04:40 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 264
Send a message via AIM to Rizinc4
Default

Ummm, I can't say for sure, but I think it is supposed to be a bit lower than that!
Rizinc4 is offline  
Old 11-09-2004, 12:10 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 973
Send a message via Yahoo to intercodes
Default

Rizinc4,

Cpu core voltage for AMD 2600 + is 1.65 volts.

Sign
Codes
__________________

intercodes is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.