second hard drive with xp - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-08-2005, 05:17 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 15
Default second hard drive with xp

hi,

i have a second hard drive that i just hooked up as slave.

i would like to load windows on it and use it as a backup or when i
reformat.

how do i load windows xp on it?

i also remember something about the computer share both drives with xp on both etc etc etc......

thnx
__________________

missatellite is offline  
Old 12-08-2005, 05:19 PM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

You can't boot off a slave, configure it to be master then you can boot off of it, the other drive needs to be slaved to back up information on it.

If the drive has XP on it you need to run a repair of it, for it to load.
__________________

Ste is offline  
Old 12-08-2005, 05:23 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 15
Default

If the drive has XP on it you need to run a repair of it, for it to load.

what do u mean by this?
missatellite is offline  
Old 12-08-2005, 05:24 PM   #4 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Was the second harddrive with XP on it, installed on another computer?

If it was you need to configure it as master, boot off the XP disc you used to format and install the OS on that drive and run a repair on it, This will tell the BIOS/CMOS where the OS is.
Ste is offline  
Old 12-08-2005, 05:25 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 15
Default

drive is new..
blank
missatellite is offline  
Old 12-08-2005, 05:25 PM   #6 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

And you just want to use it for data storage or back up?


If so then you set it as slave, and format it from windows. You would go to disk managment in windows and slect format on the unformated drive.
Ste is offline  
Old 12-08-2005, 05:26 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

you would set it as a master and then set the other drive to not boot at startup by going into the bios.
talldude123 is offline  
Old 12-08-2005, 05:26 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 15
Default

yes
missatellite is offline  
Old 12-08-2005, 05:28 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 15
Default

now, once both xp's are on it and then i put the newly installed back as slave what advantage do i get between the 2, when i'm in normal operation
missatellite is offline  
Old 12-08-2005, 05:30 PM   #10 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

You don't put XP on both if you want to use the second drive as storage, I told you to format it in windows through disk managment, you would need to set blank drive as slave.

Only advantage is extra space.
__________________

Ste is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.