screensaver hotkey - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-21-2003, 10:15 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2003
Location: Minneapolis, MN
Posts: 159
Send a message via Yahoo to kizzeith
Question screensaver hotkey

Does anyone know o fa way to program a hot key/shortcut to activate the screensaver? Other than previewing in control panel of course. Is there a way to hit say ctrl+shift+S+C or something like that (example) to activate my screensaver???
__________________

__________________
Gateway Machine - I know...I sold out...if I could do it over I'd have built like I used to :(
MS Vista Premium 32-bit
AMD Phenom (9500) Quad-core Processor 2.20 ghz
500GB hard drive
3GB DDR2 RAM
2 Free PCI-E slots x1
1 Free PCI-E x16
kizzeith is offline  
Old 12-21-2003, 10:52 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 189
Send a message via ICQ to RoyalW Send a message via AIM to RoyalW Send a message via Yahoo to RoyalW
Default

http://www.personal-computer-tutor.com/screensaver.htm

This will tell you how to setup a hotkey to a shortcut to a scrensaver....
It will work and you wont have to download any 3rd party program.

Infact, come to think of it, you can just about setup hotkeys for anything in Windows not nessecarily a screensaver using the same method... wicked!
__________________

__________________
Windows XP Pro 2002 (SP2)

Intel Northwood 2.4GHz
Compaq Evo D510 SFF
768MB DDR PC2100
NVIDIA TNT2 32MB
Intel 82801 (AC\'97)
C: 40GB (FAT32)
RoyalW is offline  
Old 12-21-2003, 01:23 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2003
Location: Minneapolis, MN
Posts: 159
Send a message via Yahoo to kizzeith
Default

LoL thanks a bunch, but just fyi, these are not any of the reasons i need this:

Ever have the kids walk in when you were kneedeep in a website not appropriate for their young eyes?

Ever been surfing the web at work and the boss walks by?

Ever been involved in the "Young Babes Looking for Married Men" chatroom and the wife comes home early from grocery shopping? (tsk. tsk.)

I just need it to so i can turn on my screensaver when i leave my apt so my roommate doesnt snoop (pw protected screensaver)

Once again though, thanks!
__________________
Gateway Machine - I know...I sold out...if I could do it over I'd have built like I used to :(
MS Vista Premium 32-bit
AMD Phenom (9500) Quad-core Processor 2.20 ghz
500GB hard drive
3GB DDR2 RAM
2 Free PCI-E slots x1
1 Free PCI-E x16
kizzeith is offline  
Old 12-21-2003, 02:08 PM   #4 (permalink)
HONK if you route packets
 
mikesgroovin's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: MD
Posts: 4,715
Default

Well, if thats the case, when you walk away from your PC just hit:
Windows Key+L
This locks the computer so that only your password or the admin password will be able to unlock it.

-Mike
mikesgroovin is offline  
Old 12-21-2003, 02:55 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2003
Location: Minneapolis, MN
Posts: 159
Send a message via Yahoo to kizzeith
Default

I want to keep kazzaa lite K++ running

If i Do that, it will log off, no?
__________________
Gateway Machine - I know...I sold out...if I could do it over I'd have built like I used to :(
MS Vista Premium 32-bit
AMD Phenom (9500) Quad-core Processor 2.20 ghz
500GB hard drive
3GB DDR2 RAM
2 Free PCI-E slots x1
1 Free PCI-E x16
kizzeith is offline  
Old 12-21-2003, 05:05 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 38
Send a message via ICQ to I)arkTemplar
Default

I think that's just a feature in XP isn't it? It's just a hotkey to User-Switch (which is one of the options when you press start and logout i believe). No, it doesn't stop Kazaa because it doesn't really log you off, but just goes to the 'welcome screen' if you have it enabled.
I)arkTemplar is offline  
Old 12-21-2003, 05:28 PM   #7 (permalink)
HONK if you route packets
 
mikesgroovin's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: MD
Posts: 4,715
Default

No, It's a feature in 200 as well. It is supposed to lock the PC, but if you have more than 1 user and have the welcome screen enabled then in XP it will just go back to the welcome screen. But the other users will still not be able to snoop.

-Mike
__________________

mikesgroovin is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.