Restart Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-19-2005, 07:25 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 273
Send a message via AIM to Von Theron
Default Restart Problem

I installed a brand new copy of os not long ago maybe a month. The change was from a 2000nt os to xp home sp1. everything was going well and i also updated to sp2 and today i was browsing the web and all of the sudden my comp restarts. I ignored the restart and when the comp booted up i went on the internet again for som time i was idle then boom again it restarts by itself i duno what can be causing this. I scan with avg 7.0 no viruses or anything can anyone help me plz. Thanks -Von
__________________

__________________
Von Theron is offline  
Old 01-19-2005, 07:31 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

There are several possibilities here.

1) SP2 is known to have a long list of incompatible programs, which may be conflicting with it and causing the restart.

2) You only have 128mb of RAM. Windows XP probably eats away most of that memory alone, and running other programs may totally eat away the system resources, which caused the restart to prevent the system from becoming unstable. Type "dxdiag" in run and check how much memory is being used,

3) Spyware/Adware may be the culprit, scan with spybot/ad aware and delete any files found.

4) You may have a dying power supply.
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 01-19-2005, 07:38 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 273
Send a message via AIM to Von Theron
Default

I will turn off the fans i installed cuz my psu is only 250watts. I scan for viruses/spyware 2 times per week. Maybe its the memory issue duno.Thanks-Von
__________________
Von Theron is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.