Reset Bios - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-05-2004, 05:12 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 5
Question Reset Bios

Hello. I have an old Dell Optiplex (1998), and I need to reset the BIOS because it is all messed up. How do you do that? Thanks!
__________________

ajd344 is offline  
Old 08-05-2004, 07:49 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default

get the battery (the cell) on the motherboard. out for 2 mins

thats it

BIOS resetted
__________________

__________________
Intel Core2Quad 2.66Ghz 12MB L2-Cache
4096MB DDR Kingston Hyper-X
GigaByte GA-P35-DS3R
XFX 9600GT AlphaDog
Seagate 2 X 320GB SATA2
LG L246WH Flatron 24"
Sony DVD-RW
Blind_Arrow is offline  
Old 08-06-2004, 06:13 AM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 808
Default reset bios

Micro Bell

Forgive my ignorance but do you do this with the pc running or not
derrmc is offline  
Old 08-06-2004, 08:42 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 14
Default

Switch of the pc, remove the jumper and connect it to 2&3. Switch on the pc and wait some time 4minute is not needed. Switch it off and connect the jumpers as it was.
The bios will be reset
akhilbabu is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.