Replace processor in laptop...? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-04-2004, 04:45 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 87
Default Replace processor in laptop...?

Hey guys n gurrlls ...

Could any of ya tell me ... isit possible to replace my current processor ( intel celeron ) with a faster one ... like an amd or p4 one?

I got a Toshiba laptop, it aint bad, just the processor sucks

Thanks to ya response!
__________________

__________________
\" When those two tracks fit together to make the perfect harmony and the adrenaline of the crowd makes you fall to your knees, making your eyes water because your caught up in the moment.... thats when you know you are a real DJ \" - DJ Dayle
ZËÐ is offline  
Old 11-04-2004, 04:57 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 973
Send a message via Yahoo to intercodes
Default

Yea of course , its possible. BTW you have to check your motherboard specs for processor compatiblity [sockets ,speed..etc etc ]
__________________

intercodes is offline  
Old 11-04-2004, 05:04 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 87
Default

cool. how would i do that?
__________________
\" When those two tracks fit together to make the perfect harmony and the adrenaline of the crowd makes you fall to your knees, making your eyes water because your caught up in the moment.... thats when you know you are a real DJ \" - DJ Dayle
ZËÐ is offline  
Old 11-04-2004, 05:11 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 973
Send a message via Yahoo to intercodes
Default

oooopppzzz....sorry ..didnt see the laptop thingie...
Iam afraid you cant upgrade dude.!!

Sorry ,My mistake!
intercodes is offline  
Old 11-04-2004, 05:15 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 87
Default

Arrr man!

Its 100% impossible then?!
__________________
\" When those two tracks fit together to make the perfect harmony and the adrenaline of the crowd makes you fall to your knees, making your eyes water because your caught up in the moment.... thats when you know you are a real DJ \" - DJ Dayle
ZËÐ is offline  
Old 11-04-2004, 07:15 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,258
Default

you can upgrade them. You do need to find out what the board will support though. They are simular to Desktop CPU's except the heatsink is not so big. If you can, post your laptop model information and I will see what I can find for you...
Inaris is offline  
Old 11-04-2004, 07:17 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 65
Send a message via AIM to Silent_Fear
Default

Quote:
Originally posted by intercodes
oooopppzzz....sorry ..didnt see the laptop thingie...
Iam afraid you cant upgrade dude.!!

Sorry ,My mistake!
I beg to differ. On the contrary you can. It's just harder than on a desktop.

Some laptops will only support a processor up to a certian GHz. For example, I currently own a laptop which will support a processor with a speed up to 3.06 GHz and nothing more.

You would have to remove the keyboard, then the heatsink & fan assembly and take your old processor out, then put the new one in and put everything back together again.

Not sure about Toshibas. Check out their website for any information on your laptop model. I believe you can only use Intel processors in Toshibas.


-Silent Fear

EDIT: Why does everyone else get their replys in before me?
Silent_Fear is offline  
Old 11-04-2004, 07:28 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 87
Default

R cheers guys, thats helped me out alot.

Im looking for an Intel P4 3.2 anyway ( thats the highest it supports )

I will try and post some more info tommorrow, Im off to bed!

Thanks again peepo's

- ZED
__________________

__________________
\" When those two tracks fit together to make the perfect harmony and the adrenaline of the crowd makes you fall to your knees, making your eyes water because your caught up in the moment.... thats when you know you are a real DJ \" - DJ Dayle
ZËÐ is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.