repair file types default actions - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-12-2006, 09:40 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 272
Default repair file types default actions

I was poking around in the Folder Options in Windows Explorer, under File Types (Tools > Folder Options > File Types) and somehow changed the default Drive and Folders actions. Now when I double click on a drive or folder in Explorer, it opens a command prompt and if I change the default action to "Open", it opens in a separate window. How in the world do I change these back to default?
__________________

Blizzard596 is offline  
Old 08-12-2006, 09:51 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

system restore is an easy fix
__________________

__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-12-2006, 09:53 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 272
Default

Yes, when system restore is enabled.
I'm not sure why, but it was disabled :-)
Blizzard596 is offline  
Old 08-12-2006, 10:16 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

ughhh i see how it is make my life harder. see if this works

Tools > Folder Options > File Types > click File Folder icon then click advanced > under actions it should say find > then go back click the Folder icon and do the same thing and make sure its actions are set to exploerer and then second entry, open.
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-12-2006, 10:20 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 272
Default

Ok well I see all of that but the Edit and Remove buttons are grayed out so I can't really change anything.
Blizzard596 is offline  
Old 08-12-2006, 10:24 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

under the view tab make sure you have "launch folder window in seprate process" unchecked.
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-12-2006, 10:27 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 272
Default

"launch folder window in separate process" is unchecked.
The problem, I guess, is I can't edit or remove any actions. Only add new ones, and even at that I don't know what to add.
Blizzard596 is offline  
Old 08-12-2006, 10:30 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

lol sorry for all the questions but have you made sure under the general tab you have browse folder set to open each folder in same window.
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-12-2006, 10:35 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 272
Default

Yes. It's set to "open each folder in the same window".
Blizzard596 is offline  
Old 08-12-2006, 10:47 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

hmm very starange let me ponder this ill get back with you.
__________________

__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.