Remote Desktop Disconnected - Terminal Server - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-13-2006, 09:01 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2
Exclamation Remote Desktop Disconnected - Terminal Server

Hello all. This is my first time posting here so thank you to anyone who has time to look at this. Hopefully this is the right place to post this.

I have a laptop that is trying to remote desktop to our terminal server. Every time he tries to connect, it kicks him off without even getting to the login prompt. It says "The remote computer disconnected the session because of an error in the licensing protocol. Please try connecting to the remote computer again or contact your server administrator."

On the Terminal Server side in event view, I get the message "Could not assign a license to the client machine."

Things I have tried on the laptop:
1. He can connect to any other box using rdp just fine.
2. Any other workstation where he is at can rdp up to the terminal server.
3. Tried deleting the registry key that is associated with the license. Rebooted and still nothing. It's supposed to recreate that key that I deleted, which it did, but still nothing.

The TS is running Citrix and any other computer can connect to it except this laptop. If anyone has any insight, I'd appreciate it. Thanks.
__________________

Lyngx is offline  
Old 06-13-2006, 02:34 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

sounds like you have no licenses or there are too many connentions to the terminal at once or he is logged in already but didnt disconnect properly...reboot the server and then retry
__________________

Osiris is offline  
Old 06-13-2006, 02:56 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2
Default

I've tried rebooting the server already and even when there are no users connected to the TS, this guy still can't get in. Any other ideas? I have no clue. This is a fresh install of XP with all the updates also. Just reformatted about two weeks ago - so there shouldn't be anything interfering.

I am pretty sure the problem is with the client machine though, not the server.
Lyngx is offline  
Old 06-13-2006, 03:03 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

http://www.chicagotech.net/troubleshootingts.htm
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.