Registry Errors, Viruses and Modem Issues OH MY!!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-20-2006, 07:43 PM   #1 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Exclamation Registry Errors, Viruses and Modem Issues OH MY!!!!

Ok about a week ago a friend came over to study. We were using computer when I went to the bathroom. 15 minutes later when I come back the computer was shutting down. I ask what was going on and he said he was restarting because of a install he did. It turned out he downloaded some porn from some random site and opened it causing a virus to spread and turn the computer off. So I popped in the Windows Xp cd I have and went to the Windows repair and did fixboot and i starts. Heres where it gets good, macafee starts up with constant errors and my program pestpatrol was going beep, beep, beep, beep, beep, beep, you get it.... So I spend hours deleting everything I can and using every program my dad recommended and finally thought I had everything, till I look in msconfig and some of it is still there. Quickly I went to my friends house with my airsoft gun (not a good idea since it looks nearly real) and told him to tell me exactly what happened. He said that it was a corrupted file in a zip and when he opened it, it crashed along with pc and then when I got back half-way thru scan it crashed (according to mom) I tried to reboot and it took about 10 minutes instead of 10 seconds. I decided to get my old 30gb 7200rpm WD and installed xp pro on it and I now am getting registry errors from From to To Windows alerter and when I open IE (cant keep it open long enough to get Firefox except now I got lucky) it crashes the computer. I managed to get Ad-Aware and run it and find some crap which then it crashed after I tried to open IE but now it seems to have stopped the windows alerts and crashing of IE. Anyone know what programs to dl and what to do. Also I have a Motorola Surfboard SB4200 Cable Modem and I have the Optimum Online cd but when I go to install using the Ethernet port it doesnt recognize it. I use to use my old modem to install then switch em out until my mom did something with it. Luckly the usb works but is slower so if anyone could help me with that.
__________________

Pepsiboy700 is offline  
Old 04-20-2006, 08:10 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 17
Default

You said after running scans and stuff, the virii were still there. Try running those scans in safemode....the advantage of this is nothing extra loads so you can kill the virus before it even starts up. Another thing is if you can find any specific virii that just won't go away just google them and you can find info on how to get rid of specific ones. That's how I deal with any stubborn undesirables on my comp. Hope that helped.
__________________

BlueYetti13 is offline  
Old 04-20-2006, 08:18 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Follow these instructions carefully

Download ALL 4 programs and update them as soon as they are installed, this is very important, except for Hijackthis!.

Ad Aware SE Personal Free

Spybot Search and Destroy Free

Microsoft Antispy

HijackThis Free

Ewido

Follow these steps

Delete the prefetch folder C:\WINDOWS\Prefetch, this folder will come back on next reboot.

Delete all cookies and temporary internet files in the control panel.

Go to Start, run, type msconfig, go to startup, disable everything except your antivirus, click apply, dont reboot yet.

Download Msconfig Cleanup below

Msconfig Cleanup Free

Run Msconfig Cleanup after you unchecked the items you were told to uncheck and recheck, click "Select All", then click "Clean up Selected", then click "Quit".

Now run each spyware program 1 by 1. Running all 3 at the same time will slow most systems down.

When each program has finished scanning, remove everything.

For Microsoft Antispy, after it has finished scanning, some items will/might be on ignore, you will need to select remove unless the program is valid such as VNC Viewer, etc.

Now go to the recycle bin and delete everything that is in it.

When finished with the scans, reboot, and go into Safe Mode and run these scans again, remove everything they find, and then reboot back into Windows in normal mode. You dont need to run Hijackthis! yet.

Then run HiJackthis!

Save the log, copy and paste the log on www.techist.com
Do not attach the log, copy and paste always. This will make things go much faster.
__________________
Osiris is offline  
Old 04-20-2006, 08:26 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

Thank you I will do this NOW!!!! and give results later but also anyone know what I can do about modem?
__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 04-20-2006, 11:31 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

Ok here is my HijackThis! One problem was the install of xp is so new SP2 wasnt put on yet and not everything was working properly so couldnt do microsoft spyware so... yeah

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 11:27:16 PM, on 4/20/2006
Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\savedump.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
E:\ewido anti-malware\ewidoctrl.exe
E:\ewido anti-malware\ewidoguard.exe
C:\Documents and Settings\Brettski\Desktop\hijackthis\HijackThis.ex e

O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - E:\Spybot - Search & Destroy\SDHelper.dll
O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\MSMSGS.EXE
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\MSMSGS.EXE
O16 - DPF: {17492023-C23A-453E-A040-C7C580BBF700} (Windows Genuine Advantage Validation Tool) - http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=39204
O23 - Service: ewido security suite control - ewido networks - E:\ewido anti-malware\ewidoctrl.exe
O23 - Service: ewido security suite guard - ewido networks - E:\ewido anti-malware\ewidoguard.exe

Still need to know if anyone can help me with modem.....
__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.