Reformatting from Win ME to Win 98se. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-20-2004, 08:59 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 3
Red face Reformatting from Win ME to Win 98se.

Just a little curious if there is anything special with downgrading from WIN ME to WIN 98SE? Actually that is not a downgrade but an improvement! HEHE I normally do not work with WIN ME so I was wondering if there was anything special that needed to be done before I reformat and place 98se on the computer? Any thoughts or assistance would be great!!!!

Thank you to everyone that replies.
__________________

Dr Deathtool is offline  
Old 07-20-2004, 11:27 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 274
Send a message via ICQ to smartech
Default

Something to do before format?

I dont thing so, maby only backup files you need to cd/discet. Every thing that you will do with current windows will be deleted when formatting.

Oh, and, of course if you haven't all the drivers for your computer on disks/discets, so, write down all devciers info (on which you haven't drivers), that you will be able to find drivers to it after installing a new OS.
__________________

__________________
smartech is offline  
Old 07-20-2004, 11:32 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 3
Default

Thank you - - I kind of figured that I would need to make sure that I have the drivers for at least the (video + sound) before reformatting but just wanted to make sure.

Also, should I create a 98se boot disk? Or do I just perform everything from CD-ROM?
Dr Deathtool is offline  
Old 07-20-2004, 11:44 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 274
Send a message via ICQ to smartech
Default

Yes, create 98se boot disk, because Windows 98se CD in not bootable (at least mine version). So I had to boot up with the floppy into DOS, than format, make partitions (if needed), then navigate into directory that contains setup.exe file (on windows CD), run it, an then follow the order of installation wizzard.

Also check if u have driver for your modem, cuz once I had 56k modem, and it took me a lot of time to find out its model to find driver.
__________________
smartech is offline  
Old 07-20-2004, 11:49 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 3
Default

No Modem necessary - - the person has Roadrunner. But I will make a quick note of all hardware on the PC before I reformat!

Thanks for your replies I do appreciate the feedback!!
Dr Deathtool is offline  
Old 07-20-2004, 12:08 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 274
Send a message via ICQ to smartech
Default

You are welcome. Feel free to post, if you have any more problems.
__________________
smartech is offline  
Old 07-20-2004, 01:45 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 807
Default

Quote:
Originally posted by smartech
Yes, create 98se boot disk, because Windows 98se CD in not bootable (at least mine version).
No... the Win98 CD IS bootable. You just probably didn't have your BIOS set to boot from the CD drive.
__________________

Lone Wolf is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.