'Reconnect on logon' cause SEVERE Problem!!!!!! help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-10-2006, 12:12 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 2
Default 'Reconnect on logon' cause SEVERE Problem!!!!!! help

i hav 2 pc linked in my local network.

both are using same os (XP Media Center Edition)

both hav their shared folder. n both had map each other's shared folder to drive (z. (like usual, 'reconnect on logon' is checked)



however, i encounter some logon problem last few days..
d windows logon very slow (hang at welcome screen, displaying 'Loading Your Persnal..')

after i turn Verbose on and i get it is hang while executing wlnotify.dll

more seriously.. even after i wait for around 2 minutes.. (for it to log into desktop) it display nothing in d desktop, even Start taskbar also missing.. it just hang with an empty desktop about 5-10 minute before it can slowly starting d Start taskbar followed wif my prog


1st, i thought it was infected by viruses.. (after check, it is not.)



2nd, i thk that it might be d OS prob.. (hence, i workaround with it about 3 days!!!)



finally, i found somethg.. when i disable/uncheck the 'Reconnect on logon' (at Mapping Network Drive) n i reboot.. it boots normally.. about 30sec only it take to login to the desktop..



however, i wonder y my other pc can logon normally wif d 'Reconnect on logon' checked without any prob??



what is my prob?? anyone expert or had experience wif tis b4 pls help!!!
anyone hav their suggestion to solve tis probs also.. pls help.. Reply!!

i had worakaround wif tis d 4th days.. (in act, i jus reformat my pc last week T.T)
__________________

rangerevo8 is offline  
Old 05-10-2006, 08:21 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

if u leave that unchecked, can you still access your drives?
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 05-11-2006, 09:38 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 158
Default

just to test if its a name resolving issue.
Under %systemroot%\system32\drivers\etc\ there will be a file called hosts. open it up with notepad and enter the name and IP of the other PC. reboot and see then.
BTW do you have a switch or router in between the 2 PC's?
__________________
I\'m not your Google Butler!
dexta182 is offline  
Old 05-11-2006, 03:59 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 43
Default

Make a Batch file RUN at logon and type into it

NET USE z: \\server\share that should also make your network drives
chris1991 is offline  
Old 05-12-2006, 12:26 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 2
Default

Sorry!! late reply.. i am working on tat prob and hav prepare another winodws fot my temporary use.. hwever, i stil interest in tis, coz wonder hw to solv it in case it happen again in my other pc next time.


Quote:
Originally posted by Warez Monster
if u leave that unchecked, can you still access your drives?
off coz can access. btw, it is a hidden share.. so i hav to retype d share name and password.. tats y i would like it to reconnect automatically after logon.. eg. as a Drive (Z: ) so i can access it easily..


Quote:
just to test if its a name resolving issue.
Under %systemroot%\system32\drivers\etc\ there will be a file called hosts. open it up with notepad and enter the name and IP of the other PC. reboot and see then.
BTW do you have a switch or router in between the 2 PC's?
jus wonder can tis map it to drive?
it jus map it to a hostname right?
btw, my LAN is established using a router (4 port + Wireless).. does ti prob relate to any hardware?? coz i don thk its a router problem..

Quote:
Make a Batch file RUN at logon and type into it

NET USE z: \\server\share that should also make your network drives
i hav try tis in command prompt.. hwever, it say wrong command or syntax.. i know i must mistype d syntax..
can u explain d syntax more detail?
btw, does tis command map m shared folder into a local drive? hw it to specific drive? eg, Drive (Z: ) for my shared files folder
rangerevo8 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.