Re-install of Dell Dimension 4600 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-24-2007, 06:43 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 456
Default Re-install of Dell Dimension 4600

Hey Im trying to reinstall my dell computer but when I load the CD into the drive that dell provided it doesnt do anything. So I shut the computer off with teh disc in the drive and turned it back on but then the disc still didnt load. I think it mite be the CD drive. Is there any other way to reinstall a fresh copy of it without using the CD Drive or not?
__________________

__________________
-B-
cyclones is offline  
Old 06-24-2007, 08:05 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Re-install of Dell Dimension 4600

You have to access the boot menu. Its F12. Alternate btw. those once you press the power button.
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 06-24-2007, 08:08 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default Re: Re-install of Dell Dimension 4600

Often times preassembled computers have the hard drive as the first boot option. You'll want to go into the BIOS and change the boot order so that it checks the CD Rom drives first.
__________________
Jorsoft is offline  
Old 06-24-2007, 08:36 PM   #4 (permalink)
Neowin.net
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 633
Default Re: Re-install of Dell Dimension 4600

it could also be the cd your using.
ECTech is offline  
Old 06-24-2007, 08:37 PM   #5 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Re-install of Dell Dimension 4600

The cd works, as jorsoft03 mentioned, you need to set the computer to boot off cd
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 06-24-2007, 08:42 PM   #6 (permalink)
Neowin.net
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 633
Default Re: Re-install of Dell Dimension 4600

oh i'm so sorry, your right
ECTech is offline  
Old 06-25-2007, 12:23 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 456
Default Re: Re-install of Dell Dimension 4600

I already set it to boot the CD drive first now the drive doesnt work at all and isnt listed in my computer. Is there anyway I can reinstall the CD drive?
__________________
-B-
cyclones is offline  
Old 06-25-2007, 02:37 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 456
Default Re: Re-install of Dell Dimension 4600

I contacted dell and they said I need a new drive. Where Can I get the exact same drive for the D4600. Its the CD-RW/DVD Rom Drive.
__________________
-B-
cyclones is offline  
Old 06-25-2007, 03:12 PM   #9 (permalink)
Neowin.net
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 633
Default Re: Re-install of Dell Dimension 4600

you could use any cd rom drive. maybe ebay or amazon might have one.
__________________

ECTech is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dell Dimension 4600 F/S dykzeulb Buy/Sell/Trade and Hot Deals 4 05-17-2007 05:56 PM
Dell c521, The case is too small to let me install a TV TUNER uniq1 Hardware Repairs and Troubleshooting 4 05-01-2007 10:49 PM
Dell 4600 Slim FS 150.00 No harddrive dykzeulb Buy/Sell/Trade and Hot Deals 8 05-01-2007 09:09 PM
Upgrade this Dell dimension C251 uniq1 New Systems | Building and Buying 6 05-01-2007 07:42 PM
cannot install vista.. got a dell mobo siddanth3 New Systems | Building and Buying 13 04-30-2007 06:05 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.