RAR parts CRC failed - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-01-2006, 03:53 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2
Unhappy RAR parts CRC failed

Pls hlp

I have downloaded a 4 G file in 21 rar parts made with winrar 2.9

Clicking on any part would bring winrar up and show the image file that is compressed, corrupted parts to my knowledge would give an error when doing that even before extracting the whole file .

one file had a name which is different which is part 2 (“file- 2.rar” instead of “file -2.rar”) , but clicking it don’t give error , I suspect the name was modified by error .

So; I changed the part two name to be like others and started extracting the image, on 10% winrar v3.5 gives me CRC failed .

using Winace I get error for all parts ?!!

using SFV Checker 1.14 , all parts are checked and ok but they have no SFV file inside to compare checksum with the test result (i don’t understand the meaning but that’s the result anyway) .

i tried fixing the part 2 and 3 with winrar (cause p1 and p2 makes 10% -part 21 is almost less than .1 % ) but didn’t work cause also rarlabs says you have to have recovery file inside , its not there - I guess- to have successes.


According to winrar error after 10%, So what’s wrong and which part is corrupted??? This symptom, what does it give away on the reason ??


I can’t just download a 4 Gigs again it took me a month!!

pls any input !!

p.s when u have 4 encrypted parts - for example- and u have the password but one file is missing , it gives u wrong password .
even if u enter the right password . that info came from observation and cant be expected , hope some one can help me here .
__________________

datadata is offline  
Old 02-01-2006, 07:40 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Simply put, the file is corrupted
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 02-01-2006, 09:28 AM   #3 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Quote:
Originally posted by Warez Monster
Simply put, the file is corrupted
looks like it.......
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 02-01-2006, 09:40 AM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

i know it sucks that you wasted your internet connection downloading 4 gigs, but it happens...
talldude123 is offline  
Old 02-01-2006, 02:44 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2
Default Wait , could this help !!

hi i contacted the uploader and he told me he ripped the dvd again to upload part 2 again

could i use this info to fix it , a work around , they are the same DVD ??

pls anything !!!
datadata is offline  
Old 02-01-2006, 02:55 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

the RAR is corrupted. This has happened to me before.
talldude123 is offline  
Old 02-01-2006, 03:31 PM   #7 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

their is a one way to maybe recover a file, but I forgot it. google it
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 02-01-2006, 09:06 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default Re: Wait , could this help !!

Quote:
Originally posted by datadata
hi i contacted the uploader and he told me he ripped the dvd again to upload part 2 again

could i use this info to fix it , a work around , they are the same DVD ??

pls anything !!!

what is he ripping it with? He may not me using winrar, its just that you have it installed on your system so its automatically compressing them, you might want to uninstall it or uncheck the option
__________________

__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.