Random power resets/BSoD's/lockups - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-26-2006, 05:03 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6
Send a message via AIM to XenoWolf
Default Random power resets/BSoD's/lockups

Specs:

Windows XP Pro Media Center Edition

Hardware:

ABIT NI8 SLI GR
3.0G P4 "Extreme Edition"
2G OCZ 667Mgz DDR2 RAM w/ Heatsinks
74G Western Digital Raptor
PNY GeForce 7900 GTX
NEC DVD-RW Drive

Problem:

I've been getting completely random lockups, power resets, BSoD's and such. I haven't been able to nail down a 'pattern' to why it's doing it.

Errors:

"BAD_POOL_CALL"
"DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL"
__________________

XenoWolf is offline  
Old 03-26-2006, 05:04 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6
Send a message via AIM to XenoWolf
Default

I have two devices running on IRQ 20 and two running on IRQ 22, but I can't change the IRQ of any of the devices.
__________________

XenoWolf is offline  
Old 03-26-2006, 05:08 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6
Send a message via AIM to XenoWolf
Default

IRQ 20 is: nVidia nForce SATA Controller and "Standard OpenHCD USB Host Controller"

IRQ 22 is: nVidia Network Bus Enumerator and ALSO a "Standard OpenHCD USB Host Controller"

Sorry for the post whoring, I'm afraid that it's going to reset again in the middle of me typing this out.
XenoWolf is offline  
Old 03-26-2006, 05:14 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

windows keeps logs of bsods in c:\windows\minidump rar/zip all files in it and upload to http://www.upload2.net provide the link and ill analyze em and let you know whats causing em , also download everest
http://www.majorgeeks.com/download4181.html get into computer-->sensor and take a screenshot so ill see if the voltages/temperature are ok
jeremy is offline  
Old 03-26-2006, 05:17 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

look at the image:

http://members.shaw.ca/tall_dude123/instruction.JPG


go to my computer,
click "view system info"
click the advanced tab
click startup and recovery settings
uncheck "automatically restart"

When you are finished, restart your PC.
talldude123 is offline  
Old 03-26-2006, 05:22 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6
Send a message via AIM to XenoWolf
Default

http://www.upload2.net/download2/n1c...idump.rar.html

I have ABIT's uGuru which shows voltage/temp, and nothing has been out of range. Here is a screenshot though:

http://www.upload2.net/download2/TVG...kx/ss.gif.html
XenoWolf is offline  
Old 03-26-2006, 05:47 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

its a driver issue , nvtcp.sys (onboard lan driver) and http.sys , get the latest nforce driver or the previous version if you alredy got the latest , do a search for that http.sys file get into its properties and see whats in "version" and figure out what it belongs to if its a windows file then thats fine nothin to do in that case (if its a windows file then nvtcp.sys probably caused an error in it as its the lan driver..) , the volts/temps look fine
jeremy is offline  
Old 03-26-2006, 06:00 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6
Send a message via AIM to XenoWolf
Default

Alright, I'll look around a bit. I checked out the driver details for both of my networking-related devices and I didn't find that file listed in either of them.

http://www.upload2.net/download2/A2m...62/ss.gif.html

I did some Googling and it's mentioning something about the nVidia Firewall. I have the nVidia Firewall uninstalled though...
XenoWolf is offline  
Old 03-26-2006, 06:30 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6
Send a message via AIM to XenoWolf
Default

Alright, I uninstalled the nVidia NAM (Firewall), and from what I've read through Googling that should fix my problem. Thanks for pointing me in the right direction, if I keep having issues I'll let you guys know.
__________________

XenoWolf is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.