Raid0 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-02-2007, 10:18 AM   #1 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default Raid0

I just received my hard disks. 2x 80GB, 3x 320GB.

Currently my Windows is installed on a single disk.

Can I set up the 80GB disks in RAID0, and then copy an image of my XP partition on the RAID0 array?
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 05-02-2007, 02:53 PM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default Re: Raid0

I got it working already.

Step by step:

1. Installed both SATA disks and enabled RAID0 in BIOS.
2. Booted Windows from my old disk.
3. Installed SATA/RAID drivers. Windows now detects the RAID0 volume.
4. Copied Windows partition to RAID volume using V2i Protector.

Done.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 05-02-2007, 06:05 PM   #3 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Raid0

glad you could work it out on your own...
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 05-02-2007, 06:37 PM   #4 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default Re: Raid0

It is much faster loading Windows. Much faster loading MediaStudio Pro. I love it

I'm currently configure the other disks. Gonna take hours. Have to copy tons of data.

I forgot to order an additional SATA cable. I have 5 SATA disks, but only 4 SATA cables, lol. I will order an extra one later. I can live without an extra backup disk for a couple of weeks
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 05-02-2007, 07:12 PM   #5 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default Re: Raid0

2x 320GB will be RAID1
The other 320 will be mirrored with my old 300GB IDE disk.

The 20GB of the third 320 disk will be a temporary partition for extracting files and other temp files.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 05-03-2007, 09:46 AM   #6 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default Re: Raid0

One 320GB disk is DOA Going to RMA.
(Seagate)

The 80GB's are Maxtor.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 05-03-2007, 09:51 AM   #7 (permalink)
Repeat Offender
 
superdave1984's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: South Fulton, TN
Posts: 1,980
Default Re: Raid0

Quote:
Originally Posted by TheMajor View Post
One 320GB disk is DOA Going to RMA.
(Seagate)

The 80GB's are Maxtor.
I thought Seagate bought Maxtor?
__________________
Change the world. Of one person. Today.

If your equation requires either a complex combination of variables to get the desired result OR you can't seem to get the result regardless of the variables....it ain't your variables, it's your constant.
superdave1984 is offline  
Old 05-03-2007, 10:00 AM   #8 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default Re: Raid0

Yes they did. It says Maxtor on the disk, with a small notice that it is a subsidiary of Seagate or something.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 05-03-2007, 10:12 AM   #9 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default Re: Raid0

Everything loads very slow now. Don't know why. HD Tach still shows good results. Maybe I should re-install Windows.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 05-03-2007, 02:43 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 319
Send a message via AIM to BoysNightOut
Default Re: Raid0

interesting...
__________________

__________________
AMD 3400+ 2.4GHz
1GB DDR Crucial RAM
WD 120GB(2x)/250GB
BoysNightOut is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looking for Second Opinion on Custom-Built Rig Cunjo New Systems | Building and Buying 27 04-05-2007 04:24 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.